Kijktip: A fish for all seasons (video)

Met het Paasweekend voor de deur kun je natuurlijk zelf gaan vissen, maar ‘vintage’ sportvis-televisie terugkijken kan ook een heerlijke manier zijn om de visdrang ietwat te stillen – een uitkomst voor wie niet de deur uit mag of wil.

Als extra ‘snack’ voor sportvissers in binnen- en buitenland die noodgedwongen (veel) thuis zitten vanwege de corona-maatregelen, besloot Martin Bowler (de bekende Engelse hengelsportjournalist en -filmmaker) om zijn dubbel-dvd A fish for all seasons integraal online te zetten. In deze tweedelige film, die in 2010 werd uitgebracht, volgt de kijker Bowler op de voet tijdens een jaar lang ‘specimen hunting’ in Engeland.

Barbeel tot zeelt

Als allround sportvisser laat Bowler in de twee video’s tal van vissoorten de revue passeren – van barbeel tot zeelt en van snoek tot kopvoorn – terwijl de rode draad de jacht op een kapitale schubkarper vormt. Typisch Brits aan de film, met een totale duur van ruim 2 uur en 40 minuten, is de romantiserende stijl van de beelden en voice-over. Beide films zijn gratis te zien via het YouTube-Kanaal van ESP Carpgear. Hieronder kun je ze ook bekijken.

Alvast veel kijkplezier!

Deel 1:

Deel 2:

?

Share this post