Kijktip: vanavond Wildernis onder water op NPO 2 (video)

NPO 2 zendt vanaf vanavond zes nieuwe afleveringen uit van de Nederlandse natuurserie Wildernis onder water. De serie geeft een prachtig inkijkje in de laatste wildernis van Nederland.

Wildernis onder water is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde beelden van de natuur onder water. In deze serie nemen experts de kijker mee om de pracht van deze onbekende wereld te laten zien. Dat doen ze aan de hand van zes thema’s: het geheim van de beek, onzichtbare natuur tussen zee en land, lang leve de regen, onder water in de boerensloot, op de bodem van de Zuiderzee en historisch water.

Limburgse beken

In de eerste uitzending staan de beken en riviertjes van Zuid-Limburg centraal. In dit bijzondere heuvellandschap stromen tal van idyllische beekjes die bij veel regen buiten hun oevers treden. Hierdoor ontstaat er een unieke flora en fauna en leven er dieren en planten die nergens anders in ons land voorkomen. In de aflevering zie je prachtige beelden van het leven onder en boven water in de beken.

Volgende week staat in de uitzending over de Zuiderzee (19 december) de karper centraal. Vanwege de komende reset van de Oostvaardersplassen worden de aanwezige karpers mede dankzij Sportvisserij Nederland overgezet naar het IJssel- en Markermeer. Projectleider Roland van Aalderen geeft hierover tekst en uitleg.

Zes afleveringen

De zes nieuwe afleveringen worden vanaf woensdag 12 december om 19:50 uur uitgezonden op NPO 2. De volgende aflevering is op 13 december en de vier resterende afleveringen zijn van maandag 17 december tot en met donderdag 20 december op de buis. Bovendien wordt iedere aflevering de volgende dag herhaald om 16:10 uur.

Bekijk hier alvast de promo:


Share this post