Klaas van der Eerden nieuwe columnist Hét VISblad

Klaas van der Eerden (45) wordt de nieuwe columnist van Hét VISblad. De presentator, komiek én visfanaat neemt vanaf de eerstvolgende editie het stokje over van Jochem Myjer. Die geeft na bijna drie jaar en 30 columns daarmee de pen door aan zijn vismaat Klaas.

Dankzij talloze tv-programma’s – zoals onder meer Foute Vrienden, Hunted VIPS en kinderprogramma’s als Het Klokhuis en CupCakeCup – is Klaas (1975, Amsterdam) voor de meeste Nederlanders geen onbekende. Ook ging hij vijftien jaar lang de Nederlandse theaterzalen af met zijn cabaretshows.
Tegenwoordig is Klaas – vader van twee dochters – naast zijn werk als tv-presentator ook wekelijks te horen op Radio 538 als sidekick van radio-dj Wietze de Jager. De meeste sportvissers zullen hem echter vast en zeker ook kennen van het tv-programma Big Fish Klaas (AVROTROS, 2017), waarin hij samen met diverse BN’ers de mooiste visbestemmingen over de hele wereld bezocht.


Door de opnames voor Big Fish Klaas is Klaas ook fanatiek aan het vliegvissen geslagen.

Ambassadeur

Al van jongs af aan is Klaas gefascineerd door de (onder)waternatuur en een fanatiek sportvisser. Zijn passie ligt vooral bij de roofvis en het vliegvissen. Zo reist hij elk jaar af naar de meest afgelegen delen van Scandinavië om – slechts gewapend met zijn vliegvisuitrusting en wat survival-materiaal – in zijn eentje de wildernis te trotseren. Dichterbij huis werpt hij ook met grote regelmaat een hengeltje uit: Klaas woont op een sluiseiland midden in het waterrijke poldergebied van Noord-Holland.
Als fanatiek sportvisser en natuurliefhebber is Klaas officieel ambassadeur van de World Fish Migration Foundation – de stichting die wereldwijd aandacht vraagt voor vismigratie en waarvan Sportvisserij Nederland partner is. Ook binnen de Vang5-campagne van Sportvisserij Nederland vervult hij een belangrijke rol. Daarmee is Klaas een waardig ambassadeur van de hengelsport.


Als natuurliefhebber steunt Klaas de Vang5-campagne van Sportvisserij Nederland.

Elke maand een nieuwe column

In de juni-editie van Hét VISblad – dit nummer valt deze week bij de abonnees in de bus – neemt Jochem Myjer na 30 columns afscheid van de lezers. In zijn allerlaatste column geeft hij het spreekwoordelijke stokje over aan zijn vriend én vismaat Klaas van der Eerden. De eerste column van Klaas van der Eerden zal te lezen zijn in de juli-editie van Hét VISblad, die vanaf 22 juni bij de abonnees verschijnt. 
Nog geen abonnee? Voor slechts €12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Jochem, bedankt!

Hierbij wil de redactie Jochem Myjer – mede namens alle lezers – ontzettend bedanken voor de vele, altijd grappige, knotsgekke en hilarische columns die hij de afgelopen jaren heeft geschreven. Bedankt voor de fijne samenwerking. En bedankt voor het lachen!

Jochem’s visavonturen blijven volgen? Dat kan. Via zijn Facebookpagina ‘Roofvisser Jochem Myjer’ plaatst hij zijn gaafste vissessies, vangsten en al het andere rondom zijn visserij. 

Share this post