Korstvissen op winde in VISblad TV (video)

Hoe kom je de gesloten tijd vissend door als je éigenlijk het liefst achter de rovers aan zit? Voor roofvisser Brian Aarsman is die vraag niet lastig te beantwoorden: korstvissen op windes! In april en mei gaat hij graag met zijn spinhengel en een zak witbrood naar de kribben langs de Waal bij zijn woonplaats Tiel, voor een lekker potje oppervlaktepret.

Dat deze oppervlaktevisserij bepaald niet ingewikkeld hoeft te zijn, blijkt als Brian met slechts een handvol gevoerde korsten al de eerste windes langs de krib ‘naar boven’ weet te lokken. Wat daarna volgt is een spannend spel, waarbij op een gegeven moment ook de broodkorst die aan de haak hangt te water gaat.

Zou het Brian – in het bijzijn van presentator Robert de Wilt én cameraman Hugo – lukken om een paar mooie windes te foppen? Bekijk voor het antwoord maar gauw deze nieuwe video:

Meer in Hét VISblad

Lees voor meer tips & tricks over het oppervlaktevissen op winde ook het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 25 van Hét VISblad. Deze nieuwe editie – 68 pagina’s vol sportvisnieuwtjes en -reportages – valt deze week gratis bij álle VISpashouders op de deurmat.
Check hier welke reportages en sportvisnieuwtjes je nog meer allemaal in dit meinummer van Hét VISblad kunt verwachten.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video’s!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland. Het programma is bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren door heel Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat nu ruim tien jaar en in die periode zijn al meer dan 100 afleveringen verschenen. Ga daarom naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met al deze toffe visvideo’s. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Share this post