Landelijke VOG-campagne CVSN: Heb jij ‘m al?

De sportvereniging is bij uitstek de plek waar iedereen – ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of seksuele voorkeur – onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag wil je buiten je vereniging houden. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kan dan een belangrijk hulpmiddel zijn.

Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers op de vereniging, zoals (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders en verzorgers. Met de campagne wil het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) verenigingen motiveren en stimuleren om voor hun vrijwilligers een VOG te vragen, zeker van de personen die met jongeren en kwetsbare groepen contact hebben. Is de vereniging aangemeld en toegelaten tot de Regeling Gratis VOG, dan kunnen vrijwilligers hun VOG zonder kosten aanvragen. Heb jij ‘m al?

 

Als vereniging aan de slag?

Wil je als vereniging direct aan de slag met aanmelding voor de regeling Gratis VOG of zoek je meer informatie over de campagne? Ga dan naar: www.centrumveiligesport.nl/vog

Share this post