LIVEBLOG: Topsportgala Sportvisserij Nederland 2022

18:00 – Nationale teams 2023 bekend!

Gisteren zijn de nationale teams die Nederland vertegenwoordigen tijdens de diverse internationale wedstrijden bekend gemaakt. Bij het maken van de keuzes is het uitgangspunt dat de individuele sporters samen een team vormen. Teamleden moeten elkaar aanvullen op kunde, ervaring en karakter, kortom ze moeten complementair zijn. Op deze manier krijg je een team dat beter is dan de afzonderlijke individuele kwaliteiten bij elkaar genomen. Check hier de teamsamenstellingen voor 2023.

17:47 – De genomineerden zijn…

Om een weloverwogen keuze te maken, maakt Sportvisserij Nederland de genomineerden al voor het Topsportgala bekend. Een jury – bestaande uit bondscoaches van de verschillende disciplines binnen de wedstrijdvisserij – heeft per categorie de genomineerden geselecteerd. Tijdens het Topsportgala krijgt iedere genodigde wedstrijdvisser een QR-code om zijn/haar stem uit te brengen. Bekijk hier wie per categorie de genomineerden zijn.

17:45 – Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar

Vast onderdeel van het Topsportgala zijn ook de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar. Alle aanwezige wedstrijdvissers mogen voor aanvang van het programma hun stem uitbrengen. Nadat de stemmen zijn geteld, worden de winnaars bekendgemaakt.

17:00 – Vijf keer wereldkampioen

De Nederlandse teams – die onder de vlag van Team Holland zijn uitgezonden naar de internationale wedstrijden – verzamelden dit jaar maar liefst zes wereldtitels en twee bronzen medailles.

Anja Groot (wereldkampioen Dobbervissen Dames Individueel), Team Holland (goud WK Streetfishing Landen), Gerben Jorritsma en Tim Kunst (goud WK Streetfishing Koppels), Anoek Bonnet en Bianca Venema (wereldkampioen WK Karpervissen Dames Koppels), Team JWP Waterservice (goud WK Feeder Clubs/Teams), Team Maver Zammataro (goud WK Dobbervissen Clubs/Teams), Team Holland (brons WK Junioren Dobber U20) en Réne Koops (brons WK Vliegvissen Masters individueel) worden daarom vanavond extra in het zonnetje gezet.

16:10 – Wat kan je verwachten?

Vanaf 18:30 uur verwachten we de eerste genodigden op de rode loper. Een half uur later zal het officiële gedeelte beginnen, waarin onder de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar bekend worden gemaakt. Vanaf 22:15 zal een feestelijke borrel het einde van deze speciale avond inluiden.

16:00 – Terug op Sportcentrum Papendal

Voor het eerst sinds 2019 zal het event weer toegankelijk zijn voor genodigden. En wel op het prachtige NOC*NSF Sportcentrum Papendal. Vanwege corona-omstandigheden ging dit evenement in 2020 helemaal niet door – vorig jaar was publiek niet toegestaan en werd het evenement via een YouTube-livestream voor uitgezonden.

Share this post