Loodalternatieven voor karpervissers

De Karper Sportvisserij Nederland – kortweg De KSN – heeft in nummer 107 van haar magazine De Karper een maar liefst zes pagina’s groot artikel over loodvrij karpervissen gepubliceerd. Naast alle ins en outs over de Green Deal Sportvisserij Loodvrij geeft dit artikel een overzicht van de beschikbare milieuvriendelijke loodalternatieven voor karpervissers.

Het volledige artikel is hier als PDF te downloaden en staat ook op www.sportvisserijloodvrij.nl.

Karpervissers hebben het aanbod aan loodalternatieven de laatste jaren flink zien groeien. Voor de meeste werpgewichten en verzwaringen zijn inmiddels duurzame varianten op de markt. “Dat vindt Sportvisserij Nederland een goede ontwikkeling, want de karpervisserij behoort – samen met de zeevisserij – tot de categorie grootgebruikers”, aldus Emiel Derks, projectleider bij Sportvisserij Nederland en auteur van het artikel.

Steengewichten

Ook het Nederlandse Rockbottom fishingstones draagt letterlijk en figuurlijk zijn steentje bij aan een loodvrije sportvisserij. Deze innovatieve steengewichten, verkrijgbaar in 60 t/m 300 gram tegen scherpe prijzen, zijn op verschillende manieren te gebruiken – bijvoorbeeld als wartelgewicht, maar ook met diverse bevestigingsmogelijkheden voor de leader. Dankzij deze aanpassing kan altijd het volle gewicht van de steen worden overgebracht op de haakpunt wanneer een vis het aas oppakt. Rockbottom fishingstones verkoopt ook zogenaamde topsteentjes (backstones) voor het afzinken van de hoofdlijn, leader-links en wartels zodat je voor elke montage meteen aan de slag kunt met deze milieuvriendelijke loodalternatieven.

Meer info: www.rockbottomfishingstones.com

Share this post