Loodvrije alternatieven: inspiratie en tips

Lood is als gevolg van regelgeving hard op weg om uit de sportvisserij te worden verbannen. Alternatieven zijn dus ook hard nodig. In Hét VISblad belicht Sportvisserij Nederland elke maand twee loodalternatieven die in fysieke winkels en online te koop zijn. Heb jij het totaaloverzicht van die alternatieven op onze website al eens bekeken?

In het overzicht van loodalternatieven zie je eenvoudig en snel met welke producten je jouw visserij loodvrij en daarmee schoner kunt maken. Ook de verkooppunten staan bij alle producten vermeld. Zoals je kunt zien – en wellicht gemerkt heb in de winkels – is het aanbod aan loodvervangers al aardig groot en groeit het met de dag.

Het aanbod aan loodvrije producten groeit hard

Zelf alternatieven fabriceren

Niet alleen fabrikanten gaan van het lood af. Ook sportvissers zelf schakelen al steeds vaker over op alternatieven. Sportvisserij Nederland juicht dat toe en besteedt onder meer in Hét VISblad regelmatig aandacht aan loodvrije vistechnieken en eigenhandig gefabriceerde alternatieven voor lood. Materialen zoals ijzer, steen, beton, glas en tungsten lenen zich hier uitstekend voor.

Tips melden

Experimenteer jij ook al regelmatig met zelfgemaakte loodalternatieven of ken je nieuwe hengelsportproducten vrij van lood die een plekje hier en in Hét VISblad verdienen? Suggesties zijn altijd welkom! Stuur je tip(s) naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl.

Share this post