Luister naar verhalen over vis(migratie)

De partners van het project Vissen voor Verbinding nodigen u van harte uit om te komen luisteren en leren over de trek van vissen – zoals de iconische zeeforel – van Waddenzee via het Lauwersmeer tot ver in Drenthe. De eerste uit een reeks van vier avonden in het activiteitencentrum Lauwersnest vindt plaats op 1 december.

Het project Vissen voor Verbinding onderzoekt de visstand van het Lauwersmeer en neemt verschillende maatregelen om de visstand te verbeteren. Door de verbinding met de Waddenzee te verbeteren, paailocaties aan te leggen en vissen uit te zetten. Tijdens de verhalenavonden vertellen de betrokkenen over die werkzaamheden.

Vissen volgen

Zo leggen ze uit hoe een zeeforel zijn geboortebeek kan terugvinden en waarom het storten van duizenden kilo’s grind in beken goed is voor de visstand. En hoe je vissen volgt van Drenthe tot aan ’t wad.
Meer informatie en over Vissen voor Verbinding en de inhoud van de verhalenavonden vind je hier.


De sluizen bij Lauwersoog zijn belangrijk voor de vismigratie. 

Mis het niet

De avonden vinden plaats op de donderdagen 1 december 2022, 12 januari, 2 februari en 23 februari 2023 van 19.00 – 21.00 uur en kosten slechts één euro voor de luisteraar.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar dit adres o.v.v. Aanmelding verhalenavond Vissen voor verbinding.

De locatie is het Activiteitencentrum Lauwersnest gevestigd op De Rug 1 9976 VT Lauwersoog. Zien we je daar?

Share this post