LunAqua Power LED XL, professionele vijververlichting


De LunAqua Power LEG XL van OASE zijn een reeks van schijnwerpers die met 24V DC stroom veilig in de tuin of onderwater, zelfs in zwemvijvers te gebruiken zijn. Daarmee zijn deze lampen de directe opvolgers van het reeds jarenlang succesvol verkochte concept LunAqua 10. Echter, naast een vervanging van de halogeen lamp door LED zijn er meer opties bij de keuze van de lamp bedacht. In totaal zijn er maar liefst 8 verschillende schijnwerpers in het assortiment. Alle schijnwerpers zijn 15W lampen en bevatten 8 LED’s.

Kleur


Om te beginnen zijn het 2 serieus van 4 lampen die zich onderscheiden door hun kleur. Een serie heeft een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin, dat wil zeggen warm wit. Deze serie is vergelijkbaar met halogeenverlichting. De tweede serie heeft een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin wat men neutraal wit noemt. Het warm wit zorgt wat meer voor een tropische sfeer en benadrukt warme tinten zoals bloeiende planten of herfsttinten. Het neutraal wit is meer normale daglicht en heeft een sterk effect op blauwe en groene tinten zoals riet, bomen of hagen.

Uitstralingshoek


Beide series zijn leverbaar in 4 verschillende stralingshoeken. De zogenaamde Narrow Spot van 10 graden, Spot van 16 graden, Flood van 30 graden en de wide Flood van 45 graden. Wat het effect hiervan is, laat zich het makkelijkst vergelijken met een zaklamp waarvan de reflector verstelbaar is. De lamp blijft steeds dezelfde maar als u start met de smalste lichtbundel is deze fel en smal (Narrow Spot). Naarmate de reflector versteld wordt wordt deze bundel steeds breder. Echter hoe breder de hoek wordt, des te dichterbij komt het uiteindelijke stralingslicht on het effect wordt steeds minder fel. Afhankelijk van het doel of de afstand tot het voorwerp is steeds een bepaalde stralingshoek de beste keus voor u. Voor grote afstanden of smalle voorwerpen kiest u voor een smalle bundel.
Wilt u een vlonder, grote waterval of mooie border aanlichten, dan is een grote uitstraling hoek uw beste keus.

Het systeem


Als basis staat steeds de LunAqua Power LED Driver 30W, waarop 2 LanAqua Power LEDXL kunnen. Standaard heeft de lamp 5 meter kabel, maar met de LunAqua Power LED kabel van 10 meter kunt u deze eenvoudige en waterdicht verlengen. De maximale kabellengte bedraagt 45 meter. De driver mag u ook onderwater plaatsten en heeft zelf 3 meter stroomkabel. Deze mag norm gerelateerd niet in de zwemijver onder water. De lampen vanwege hun 24V-DC-laagspanning wel. Naast de LunAqua Power LED XL past ook de gewone LunAqua Power op deze transformator. U leest het; volop opties. We adviseren u graag in onze winkel en kunnen natuurlijk ook voor vakkundige installatie zorgen.

In combinatie met de OASE Fm-Master EGC kunt u de verlichting eenvoudig via de app op uw telefoon of tablet zelf bedienen.

Share this post