Marcel Noort nieuwe bondscoach damesteam kustvissen

Marcel Noort (50) uit Rijnsburg is de nieuwe bondscoach van het Nederlandse damesteam kustvissen. Noort neemt op 15 juli officieel het stokje over van Benny Wijnings die na 9 jaar afscheid neemt als bondscoach van Sportvisserij Nederland.

Marcel Noort is een fanatieke wedstrijdvisser die al sinds 1978 op het zoute vist – het strand van Noordwijk is zijn favoriete stek. Naast deze schat aan zilte ervaring brengt Noort ook organisatorische kwaliteiten mee. Zo is hij actief geweest in de organisatie van zeeviswedstrijden. De Penn Korps Competitie – de voorloper van de Nationale Teamcompetitie – heeft hij bijvoorbeeld jarenlang met groot succes georganiseerd. Bovendien heeft Noort ook zitting in de commissie zeevissen van sportvisserij MidWest. Gezien zijn grote hart voor de zeevissport en schat aan ervaring in het zoute wedstrijdvissen, lag het voor de hand om Marcel Noort te benaderen voor de beschikbaar komende functie van bondscoach die verantwoordelijk is voor het damesteam kustvissen.

Afscheid Benny Wijnings

Noort zal na te zijn ingewerkt door de aftredend bondscoach Benny Wijnings op 15 juli het stokje officieel overnemen. Na jarenlang het Nederlandse damesteam kustvissen onder zijn hoede te hebben gehad, heeft Wijnings aangegeven dat het tijd is voor iets nieuws. Sportvisserij Nederland kijkt terug op een prettige samenwerking en een mooie tijd dat hij aan het roer stond. Onder Wijnings’ leiding is een opgaande lijn ingezet en hebben de Nederlandse vrouwen op internationaal niveau aansprekende resultaten neergezet in de kustvis discipline. Zo pakten de Oranje dames in 2016 en 2017 brons op het WK Kustvissen en staat de ploeg over vijf wedstrijden gemeten momenteel op de tweede plaats van de FIPS wereld ranking.

Benny Wijnings met WK team

WK Kustvissen dames 2018

De eerste grote internationale wedstrijd die voor Noort als bondscoach op de agenda staat is het wereldkampioenschap kustvissen voor dames. Dit vindt van 20 oktober tot 27 oktober plaats in Wales. Na zijn officiële benoeming zal Noort dan ook de WK-selectie samenstellen en zich met zijn team gaan voorbereiden op het WK. Daarna volgt de Olympiade in Zuid Afrika.

Share this post