Nationaal Kampioen worden doe je zo

Wil jij je krachten als wedstrijdvisser op nationaal niveau meten met de concurrentie? Dan zijn de Open Nationale Kampioenschappen hét podium om jouw visvaardigheden te laten zien. Je kunt je in het merendeel van de gevallen via de federatieve selectiewedstrijden kwalificeren voor een Open Nationaal Kampioenschap.

Sportvisserij Nederland organiseert als landelijke hengelsportorganisatie in diverse disciplines Open Nationale Kampioenschappen. Zo staan het ONK Feedervissen, ONK Dobbervissen Heren, ONK Dobbervissen Dames, ONK Dobbervissen Junioren, ONK Teams en ONK Clubs en in 2019 voor het eerst een ONK Streetfishing op de wedstrijdagenda. Voor het ONK Dames dobbervissen en voor het ONK Streetfishing geldt een directe inschrijving via de website van Sportvisserij Nederland (Streetfishing per 1 juli), voor alle andere Open Nationale Kampioenschappen dien je je te kwalificeren.

Kwalificatie

Je kunt je kwalificeren door mee te doen aan de federatieve selectiewedstrijd in de betreffende discipline en bij de eerste 25% (volwassenen) of 50% (junioren) van de deelnemers te eindigen. Wil je bijvoorbeeld Nationaal Kampioen Feedervissen worden, dan moet je meedoen aan het Federatief Kampioenschap feedervissen in jouw regio. Deze selectiewedstrijden worden regionaal georganiseerd door de verschillende hengelsportfederaties en vinden op verschillende data plaats. De inschrijving loopt ook via de website van de hengelsportfederatie in jouw regio. De federatieve selectiewedstrijden zijn een mooie kans om jouw visvaardigheden te meten met andere vissers uit jouw regio en bieden tevens de kans om je te plaatsen voor het Open Nationaal Kampioenschap waar je kans maakt Nationaal Kampioen kunt worden! Tijdens deze wedstrijden zijn vaak ook bondscoaches aanwezig die je wellicht scouten voor een (inter)nationaal team.

Kijk hier voor de diverse federatieve selectiewedstrijden en schrijf je snel in!

Sportvisserij Fryslân: Inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Sportvisserij Groningen Drenthe: Klik hier

Sportvisserij Oost-Nederland:  Inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Hengelsport Federatie Midden Nederland: Klik hier

Sportvisserij Limburg: Inschrijven gaat hier via je eigen vereniging

Share this post