Nationaal Kampioenen: Anja Groot, Stefan Hooyman en Jan-Willem Plekkenpol

Zaterdag 5 september werd het Open Nationaal Kampioenschap Dobber voor de categorieën Heren en Dames vervist. Anja Groot prolongeerde met 19.605 gram vis haar titel bij de Dames, bij de Heren pakte Stefan Hooyman net als vorig jaar de gouden plak door 31.565 gram vis te landen. Op zondag 6 september werd Jan-Willem Plekkenpol met 30.125 gram kampioen bij het Open NK Feeder.

Open Nationaal Kampioenschap Dames

Vanwege de harde wind was het op zaterdag 5 september geen gemakkelijke wedstrijd aan het Noord Hollands Kanaal (traject Graftdijk – Spijkerboor). Het was een spannende wedstrijd omdat regerend kampioen Anja Groot aan Susanne Dijkstra een geduchte tegenstander had. Op C5 viste Dijkstra zo goed dat ze halverwege de wedstrijd aan kop ging. Na in het begin van de wedstrijd voorzichtig te hebben gevoerd besloot Groot in het tweede deel van de match steviger te voeren en dat legde haar geen windeieren. Met een aantal mooie brasems wist ze de wedstrijd naar zich toe te trekken, mede omdat bij Dijkstra de beet eruit ging. Achter Anja Groot pakte Mariëtte Rolfes het zilver en legde Audrey Secula belsag op het brons.

Einduitslag Open Nationaal Kampioenschap Dobber Dames 2020

Open Nationaal Kampioenschap Heren

Tegelijkertijd met het Open NK Dames visten de heren aan hetzelfde kanaal hun ONK. Daar ontwikkelde zich in vak B een mooie strijd tussen Stefan Hooyman (plek B6) en Ramon Ansing (plek B7). Die won Hooyman door met de match-hengel aan de overkant van het kanaal tegen de balk te vissen. Dat bleek de juiste keuze, want met maar liefst 31.565 gram bleef hij Ansing (die later in de wedstrijd ook koos voor het vissen met de match-hengel) ruim voor. Zo kroonde Hooyman zich net als vorig jaar, toen hij op de staartstek in vak E zat, tot kampioen. Gerard Lodder werd tweede, Juul Slabbers eindigde als derde.

Einduitslag Open Nationaal Kampioenschap Dobber Heren 2020

Open Nationaal Kampioenschap Feeder

Op zondag 6 september was het Noord Hollands Kanaal wederom het toneel van een ONK. Ditmaal gingen de feedervissers aan dit water de strijd met elkaar aan. In een oer-Hollands decor en met dito weer (wisselvallig met af en toe zon, ook wat regen en tegen het einde ook nog een straffe wind over het parcours) ontwikkelde zich een spannende krachtmeting tussen Jan-Willem Plekkenpol en Albert Tamminga. Beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe en hielden tot het einde van de wedstrijd de spanning erin. Na het wegen van de vis bleek dat Plekkenpol met een minieme voorsprong van slechts 515 gram (minder dan een mooie brasem) aan het langste eind trok. Tamminga pakte dus het zilver, Ramon Ansing veroverde de bronzen plak.


Albert Tamminga in actie tijdens het ONK Feeder.

Einduitslag Open Nationaal Kampioenschap Feeder

Share this post