Nationale competities komend weekend van start

Nadat het wedstrijdvissen ruim een jaar vrijwel volledig stil lag door corona, gaan de nationale competities komend weekend éindelijk weer van start. Deelnemers aan de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen hebben vrijdag 2 juli om 10:30 uur de eer om het spits af te bijten.

Omdat het sein voor het sporten in Nederland pas onlangs weer volledig op groen ging, zijn sommige wedstrijden die gepland stonden in het voorjaar opgeschoven naar later dit jaar en zijn programma’s hier en daar iets meer ‘ingedikt’ dan in normale jaren. Afgezien daarvan is de opzet voor de competities onveranderd.

“Extra bijzonder moment”

“Als organisatie zijn we ontzettend blij om weer van start te kunnen, zowel voor de deelnemers als voor onszelf”, aldus Piëtte van Hoorn, Hoofd Wedstrijden bij Sportvisserij Nederland. “We hebben enorm naar komend weekend uitgekeken. Door alle coronamaatregelen werd de start van het seizoen maar steeds uitgesteld. Het allereerste toetersignaal aanstaande vrijdagochtend wordt een extra bijzonder moment.”

Evezet TTC Feeder

De Evezet Top Teamcompetitie Feeder wordt dit jaar – net als in voorgaande jaren – gevist over zes wedstrijden, verdeeld over twee weekenden. De eerste drie wedstrijden van komend weekend vinden plaats aan het Eemskanaal in Amsweer, de laatste drie zijn op vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober aan het Lateraalkanaal in Limburg. Acht teams doen dit jaar mee aan deze competitie. Elk team bestaat uit vier deelnemers en twee reserves. De einduitslag volgt op basis van het gevangen gewicht aan vis, waarbij naast het teamklassement ook een individueel klassement wordt opgemaakt. De wedstrijden duren van 10:30 uur tot 15:30 uur.

Evezet TTC Dobbervissen Dames/Junioren

Ook de Evezet Top Teamcompetitie Dobbervissen 2021 Dames/Junioren wordt dit jaar weer gevist over twee weekenden, met in elk weekend twee wedstrijden – dus vier in totaal. Het strijdtoneel voor komend weekend is het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van Spannenburg, het slotweekend vindt plaats op zaterdag 9 en 10 zondag oktober aan het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Na deze twee weekenden volgt de einduitslag op basis van het gevangen gewicht aan vis, waarbij naast het teamklassement ook een individueel klassement wordt opgemaakt. De wedstrijden duren van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Share this post