Nederlandse juniorenteams pakken vijfde en zesde plaats bij Wereldkampioenschap Dobbervissen

Bij het Wereldkampioenschap Dobbervissen Junioren heeft Nederland afgelopen weekend met het U25-team een vijfde plek gehaald. Het U20-team wist de zesde plaats te bemachtigen. Het WK vond plaats aan de snikhete oevers van de Portugese rivier Sorraia.

Met een temperatuur van boven de 40 °C moesten de teams flink aan de bak. “We hebben er extra op gelet dat onze vissers voldoende dronken. De specifieke visserij op de beresterke Bocagei barbeel met zware dobbers en werpafstanden tot wel 50 meter maakte de visserij tot een echte uitdaging.

In Nederland kennen we deze visserij totaal niet, maar de training wierp zijn vruchten af. Hierdoor konden de teams aardig mee komen met de andere landen,” aldus bondscoach Ron Steijvers.


Aan de slag met zware dobbers.

Goede eerste dag

Na de verre worpen met de matchhengels schakelden veel deelnemers in de loop van de ochtend over op de vaste stok waarbij ze mikten op giebel en soms ook barbeel. Toen het eindsignaal van de eerste dag klonk, stond Nederland zowel met hun U20 als hun U25 team op de vijfde plaats. “Alles stond dus nog open voor de tweede dag en we stonden niet ver onder de toplanden. We hoopte op een podiumplaats, maar dan moest alles wel echt helemaal kloppen en mocht er niets tegen zitten,” vertelt Ron.

Mandy Swart met een Bocagei barbeel (Luciobarbus bocagei)

Tevreden

Het gebeurt maar zelden dat een hele wedstrijddag vlekkeloos verloopt, dus zat een podiumplaats na de tweede en laatste dag er helaas niet in. “Ik ben tevreden met een vijfde en een zesde plaats en dit weerspiegelt ook de kwaliteit die nu in de teams aanwezig is. Niet zo goed als de toplanden zoals Frankrijk, Italië, Hongarije en Engeland, maar we zaten er niet ver onder,” zegt Ron trots. 

Individueel scoorde Collin Besseling een knappe 10e plaats bij de U25 en pakte Daan van Wijlick bij de U20 de 10e plaats.

Share this post