Nieuw kinderboek: Hoe vang je een grote vis?

Cabaretier Hans Sibbel – beter bekend als Lebbis – heeft met ‘Hoe vang je een grote vis?’ zijn kinderboekendebuut gemaakt. De jeugd kan wegdromen bij de spannende en vrolijke verhalen van deze fanatieke sportvisser, maar ook de voorlezers kunnen meegenieten en zullen hun eigen visavonturen herbeleven.

Sibbel is van jongs af aan gefascineerd door sportvissen. Hij neemt je mee naar hoe het ooit allemaal begon: aan een watertje achter de begraafplaats, wegduikend voor de politie. Dit mondde later uit in reizen over de wereld om tussen de piranha’s die ene vis te vangen die zo bijzonder is. Het spel, de jacht, de spanning en ook de vriendschappen die door het sportvissen ontstaan lopen als een rode draad door het 128 pagina tellende boek.

Fraaie illustraties

De boekrelease van begin februari trok de aandacht van de nationale media. Sibbel liet als ambassadeur van de hengelsport ook niet-sportvissers kennismaken met en inzien hoe mooi, fascinerend en avontuurlijk onze hobby is. Mariane Sibbel – de zus van Hans – voorzag ‘Hoe vang je een grote vis?’ van de vele kleurrijke illustraties. Het boek is voor € 15,99 verkrijgbaar bij diverse verkooppunten (ook online) en wordt uitgegeven door Uitgeverij Lemniscaat.

Share this post