Nieuw Nederlands record snoek: 138 cm!

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.

Met een ongeëvenaarde dreun greep de betreffende snoek op 12 oktober het kunstaas van Siegfried Schön. Bij de aanbeet klapte zijn hengelsteun om, maar de geboren Duitser – die in België woont, maar hoofdzakelijk in Nederland vist – bleef koel en besliste de strijd na een pittige dril in zijn voordeel.

Na een vakkundige blik op de foto’s van de vis op de meetplank kon de recordcommissie van de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (kortweg BNRZ) Siegfried feliciteren. Hier kun je zien dat deze kapitale snoek nu de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen aanvoert.
De BNRZ wordt gerund door de redactie van Beet Sportvissersmagazine, in samenwerking met Sportvisserij Nederland. Samen vormen zij ook de recordcommissie die zich buigt over de ingediende recordclaims.


Vanwege de enorme lengte van de snoek moest Siegfried de meetlintfoto in de ‘panorama-stand’ maken.

Kort nadat Siegfried de kapitale snoek had teruggezet en de beelden ervan via zijn Instagram account (@hetvishuis) had gedeeld, ging zijn vangst ‘viral’ en stond zijn telefoon roodgloeiend. Op zijn pagina vind je onder meer een filmpje van de vangst.

Binnenkort in Hét VISblad

Ook bij Sportvisserij Nederland vielen de monden open bij het zien van de foto’s van dit ‘monster’. De redactie van Hét VISblad zat aan de telefoon gekluisterd toen Siegfried in geuren en kleuren over zijn recordvangst vertelde. Dat volledige verhaal kun je tegemoetzien in het decembernummer van Hét VISblad, dat vanaf 21 november bij alle ruim een half miljoen VISpashouders gratis wordt thuisbezorgd. Deze speciale regio-editie bevat – naast o.a. een rijke mix aan reportages, landelijk sportvisnieuws en een vooruitblik op VIS TV 2020 – bovendien een 8 pagina’s tellend middenkatern met sportvisnieuws uit jouw eigen federatiegebied.

Vóór die tijd kun je nog een nieuwe video verwachten waarin Sportvisserij Nederland je duidelijk uitlegt hoe je jouw vangsten nou eigenlijk op correcte wijze meet en vastlegt. Door je aan die richtlijnen te houden, kun je bij het vangen van een mogelijk record ook een geldige recordclaim indienen bij de BNRZ.

Share this post