Nieuw record meerval: 224 cm

De Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ) heeft onlangs een aantal nieuwe records bevestigd. Het record meerval staat nu op 224 cm.

Update: Ondertussen is er nog een grotere meerval gevangen en geclaimd, daarover snel meer!

Op zondag 23 mei ving Luuk de Keijzer de ‘recordmeerval’ van ruim 224 cm. Daarmee heeft hij het oude record van Bart Castricum met twee centimeter aangescherpt. Samen met zijn vismaten Stefan Tuin en Ronnie Jonker ging Luuk twee achtjes meervalvissen met wormen. De eerste nacht leverde drie vissen tot 135 cm op. De heren waren echter uit op een grotere vis, dus besloten ze voorafgaand aan de laatste nacht te verkassen. Dat was echter nog niet zo makkelijk: een stuw blokkeerde de weg naar de volgende stek.

Team prestatie

Alle spullen werden daarom uit de boot geladen, de boot over land verplaatst en alles daarna weer ingeladen. Dit zwoegwerk werd diezelfde avond beloond met twee meervallen tot 130 cm. Tot de ochtend bleef het vervolgens stil, waarna de hengel van Luuk ineens tot leven kwam. Meteen werd duidelijk dat het om een enorme vis ging: deze nam het kleine bootje tijdens de dril op sleeptouw. 

Na meting bleek dat het om een nieuw record ging. De euforie was compleet. Luuk: “Deze vangst was een echte teamprestatie, waarbij ook mijn vismaten Stefan en Ronnie de credits verdienen.” Deze meerval van 224 cm is nu officieel de grootste vis van de hele BNRZ-lijst.

Nieuw record

Vang je zelf een record? Zorg dat je de vis goed meet zoals in onderstaande video:

 

Share this post