Nieuwe botenhelling en steiger Quackstrand officieel geopend

Aart Jan Spoon, wethouder in Hellevoetsluis en bestuurslid van het Recreatieschap Voorne-Putten, gaf met Paul van Keulen, Voorzitter van Sportvisserij Zuidwest Nederland, op 6 juli het startsein om de helling open te stellen voor de eerste trailers met boten.

Foto: Vincent van den Hoven

Eindelijk kunnen watersporters en sportvissers weer vanaf de Haringvlietdam bij het Quackstrand hun boot te water laten in het Haringvliet. De mogelijkheid om de boot op die plek te water te laten is nu dus terug met een dubbele helling. De recreatievaart kan de steiger gebruiken om aan te leggen om even aan wal te gaan. Tussen zonsopgang en zonsondergang mag er worden aangemeerd.

Kwaliteitsimpuls

 
De realisatie van de botenhelling en steiger is onderdeel van de kwaliteitsimpuls van het Quackstrand. Hierbij zijn onder andere het strand vergroot met een boulevard erlangs, is er een nieuwe en grotere parkeerplaats in een duinlandschap gemaakt en is er meer plek voor fietsen. Ook is er een stranddouche en een watertappunt gerealiseerd. Een nieuw toiletgebouw met een nieuwe post voor de reddingsbrigade staan nog op de planning.

Samenwerking

Lees ook:

Share this post