Nieuwe campagne: ‘Haal de visser in je naar boven’ (video)

Sportvisserij Nederland lanceert vandaag een nieuwe publiekscampagne: ‘Haal de visser in je naar boven’. Via social media worden acht verschillende commercials – waarin sportvissers hun persoonlijke verhaal delen – uitgezonden. Het doel is om de samenleving te laten zien wat sportvissen voor mensen betekent.

“Sportvissen is een passie met verwondering. Het geeft je kennis, waardering en zorg voor de natuur en leidt tot vriendschap en verbroedering. Het is ook gezond voor lichaam en geest”, licht Onno Terlouw – hoofd Communicatie bij Sportvisserij Nederland – de boodschap van de campagne toe. “Veel mensen denken dat vissen vooral draait om het vangen van een vis, maar de hobby heeft een veel diepere betekenis.”

Herkenning

“Aan de hand van een corporate sportviscommercial en zeven miniportretten willen we de maatschappij laten zien wat een enorme waarde sportvissen biedt aan mensen – zowel aan sportvissers als aan de samenleving”, vervolgt Terlouw, die verwacht dat de campagne bij niet-vissende Nederlanders de ogen zal openen. Bekijk hier de corporate sportviscommercial:

Terlouw: “Vissen is zoveel meer dan een vis vangen. Mensen gaan vissen omdat ze buiten willen zijn, voor sociale contacten, om te ontspannen in de natuur, maar ook omdat het gezond is. Zelfs bij menig sportvisser zit dat besef van die dieper liggende werking en de intrinsieke motivatie soms vooral in het onderbewustzijn. Met de campagnevideo’s halen we dat gevoel naar boven.” 

Zeven portretten

Filmmaker en initiatiefnemer Hugo van Gelder van Blackwater Films liep al langer met het idee voor de sportviscommercials – die vorig jaar zijn opgenomen – rond. “In haast iedereen schuilt een visser, je hoeft hem alleen nog in jezelf naar boven te halen. Vandaar ook de campagnenaam.” In de zeven minidocu’s – van elk zo’n tweeminuten lang – komen o.a. een bootvisser, karpervissende dame en een vissend gezin met twee kids aan bod. Maar ook een streetfisher, vliegvisser, fanatieke roofvisser en een zeevissende vriendengroep. “Die variatie in mensen laat goed zien hoeveel verschillende drijfveren er kunnen zijn voor iemand om naar de waterkant te gaan”, licht Van Gelder toe.

Knipoog

Het thema is een duidelijke uitnodiging aan nieuwe doelgroepen om te gaan vissen. Toch is dat volgens Van Gelder niet het primaire doel: “Haal de visser in je naar boven is ook een boodschap met een knipoog. Niet de vis, maar de visser zelf wordt in de portretten naar boven gehaald. Ik denk dat elke sportvisser die de campagnevideo’s ziet zich zal herkennen in de bijzondere verhalen. Die kunnen ze mooi doorsturen naar die niet-vissende collega of dat ene familielid om te laten zien waarom je naar de waterkant gaat.”

 

Social media 

‘Haal de visser in je naar boven’ wordt de hele zomer via social media als Facebook, YouTube en Instagram uitgezonden. Terlouw: “Met het promotiebudget dat erachter zit willen we zoveel mogelijk mensen bereiken met onze boodschap: ‘Iedereen mag en kan genieten van het sportvissen. Sportvisserij Nederland faciliteert dat met goede viswateren, een goede visstand en veel goede vismogelijkheden.” Benieuwd naar de campagnevideo’s? Bekijk ze nu allemaal via de playlist op ons YouTube-kanaal. Hieronder is alvast een van de zeven miniportretten:

Share this post