NOC*NSF kennisdag sport bij Sportvisserij Nederland

Tientallen bondsdirecteuren en -medewerkers kwamen maandag vanuit het hele land naar Sportvisserij Nederland voor een kennisdag van NOC*NSF. Deze dag vindt eens per kwartaal plaats en heeft tot doel om sportbonden bij te praten over actuele ontwikkelingen. Sportvisserij Nederland had de eer om deze eerste editie van 2019 gastheer te zijn.

Tijdens het ochtendprogramma, met als centrale thema innovatie, toonden diverse bonden aan de hand van presentaties hoe zij hun beleid slim en effectief vernieuwen. Inspirerend was het voorbeeld van de biljartbond, die in het kader van ledenwerving jeugd enthousiasmeert voor hun sport door rekenvraagstukken rond poolen te verwerken in wiskundelessen. De benutting van data in de sport werd eveneens besproken, waarbij ook de nieuwe privacywetgeving ter sprake kwam.

Beleid bijsturen

Tijdens het tweedelige middagprogramma, speciaal voor bondsdirecteuren, werden actuele ontwikkelingen ten aanzien van onder meer het Preventieakkoord, de kansspelwetgeving en het Sportakkoord besproken. Eens te meer bleek dat bonden hun beleid soms flink moeten bijsturen om veranderende wetgeving te blijven volgen.


Jan van Schendel, bondscoach van Team Holland (hier op de rug gezien) gaf aanwezigen een clinic over wedstrijdvissen.

Over de hengelsport

Het slotakkoord was voor directeur Joop Bongers, die aan de hand van een presentatie uitlegde waarom zoveel Nederlanders vissen en hoe Sportvisserij Nederland daarin voorziet. Eens te meer bleek dat weinig mensen weten hoe groot de hengelsport is en wat sportvissers naar de waterkant drijft, zelfs binnen de georganiseerde sport. Des te belangrijk blijft het om ‘ons’ verhaal te blijven vertellen.

Bezweet voorhoofd

Om eigenhandig de spanning van vissen te ervaren, konden aanwezigen ter afsluiting van de dag met fictieve vissen het gevecht aangaan. Het gestoei met de drilsimulatoren leverde vele lachende gezichten op. Menigeen had het zweet op zijn voorhoofd staan en wist het zeker: vissen is sport.

Share this post