Oase EGC, Easy Garden Control, de app voor uw tuin.

Met het Easy Garden Controle concept werd OASE in 2015 met de PlusXAward bekroond. Deze prijs wordt uitgereikt aan nieuwe producten die zich kenmerken met toegevoegde waarden zoals in het geval van de OASE EGC door: innovatie, gebruiksgemak, hoogwaardig en functionaliteit. Wat betekend dit concept voor u als tuin- of vijverliefhebber.

Inscenio

De benaming Inscenio staat binnen OASE voor de productgroep stroommanagement. Tot voor de introductie van EGC waren de belangrijkste producten de FM-Masters. Dit zijn stekkerdozen met afstandsbediening. De verschillende versies variëren van elkaar door het aantal contactdozen dat aan/uit schakelbaar is, of bij de 2 uitgebreidste versies het maximaal vermogen van de dimmer. De geïntegreerde dimmers zijn voor het respectievelijk maximaal 320W of 1250w geschikt. Fonteinpompen, waterval of Filterpompen zijn daar mee comfortabel tot een maximaal bereik van 80 meter radiografische in capaciteit regelbaar.

Easy Garden control

Met de ontwikkeling van EGC is Inscenio klaar voor de toekomst. Niet meer radiografisch maar WIFI-compatibel. Na het downloaden van de gratis app van OASE (zowel in IOS als ANDROID) kunt u de functies van de FM-Master via de telefoon bedienen. Bij de FM-Master EGC zijn 3 stopcontacten aan en uit te schakelen en de vierde zowel aan en uit als dim baar in vermogen tussen 40W en 320W. in de Home variant maakt u daarvoor verbinding met het Wifi-signaal dat de FM-Master zend. Hiermee is het bereik zonder obstakels 80 meter. U dient echter met uw telefoon de eigen verbinding te verbreken en verbinding te maken met de FM-Master. Op dat moment kunt u alles bedienen. Daarna moet u weer verbinding maken met uw eigen netwerk. De meeste uitgebreide variant is de FM-Master EGC Cloud. Hiermee maakt u verbinding tussen uw eigen netwerk en de FM-Master EGC waarna de bediening over de OASE Cloud loopt en daarmee wereldwijf aan te sturen is. Comfort optima forma zeg maar. Indien het WIFI-signaal van uw router onvoldoende is, kunt u gebruik maken van standaard repeaters of boosterantennes.

EGC- aansluiting

Het meest innovatieve is echter dat de extra EGC-aansluiting. Hiermee is namelijk communicatie in de 2 richtingen mogelijk. Dit houdt in dat ook informatie van het aansloten apparaat uit te lezen en te sturen is via de app. Deze EGC-aansluiting moet dan ook op het apparaat zitten. Op dit moment zitten deze aansluitingen op diverse pompen, filters en de Garden RGB verlichting. Toekomstige uitbreidingen kunnen via de updates aan de app steeds aangevuld worden. Anno 2019 zijn 3 series pompen gereed met EGC-aansluiting. Van de fonteinpompen gaat het om de Aquaries Eco Expert 22.000- 40.000. Bij de beekloop- en Filterpompen de series Aquamax Eco Expert 20.000-44.00 en AquaMax eco Titanium 30.000-50.000. In de app zijn deze pompen dan regelbaar waarbij in de app direct het percentage vermogen, omwentelingen van de rotor en het stroomverbruik uit te lezen zijn. Ideaal dus voor de afstelling in de winter en daarmee de stroombesparing uit te zoeken. Ook eventuele storingen zijn direct zichtbaar in de app. Bijzonder handig dus!

OASE filter met EGC-aansluiting


Alle OASE trommelfilters zijn tegenwoordig standaard voorzien van een EGC-aansluiting. Indien y nog een trommelfilter heeft van voor de introductie van EGC kunt u deze achteraf alsnog uitbreiden waarbij alleen de besturing vervangen hoeft te worden. Dat geldt voor alle modellen trommelfilter, dus de Biotec premium, ProfiClear Premium of ProfiClear Premium Compact. In de app kunt u dan de temperatuur uitlezen, het aantal spoelingen in de laatste 24 uur zowel als het totaal aantal spoelbeurten, de tijdsduur van een normale zowel als van een extra spoelbeurten instellen en het minimale aantal spoelbeurten instellen. Ook storingen worden in plaats van een code op de bediening in de begrijpelijke tekst in de app weergegeven. In onze optiek maakt het gebruik van de app het OASE trommelfilter zoveel makkelijker dat het eigenlijk een noodzaak is. Wij adviseren al onze klanten de optie. In onze winkel kunnen we de mogelijkheden ook demonstreren.

OASE verlichting ProfiLux Garden LED RGB


Deze LED verlichting is zowel onder- als boven water te gebruiken. De 6 Watt RGB lampen zijn in een set tot 4 stuks te verbinden met de ProfiLux garden LED Controllor. Voor de aansturing is een FM-Master EGC of EGC controller noodzakelijk. Middels de app is de kleur in te stellen en zijn zelfs diverse voorgeprogrammeerde kleureffecten mogelijk. Tover uw fontein om tot een vlammenzee of waterval tot een ijsrivier, drama gegarandeerd! Voor drijvende fonteinen is er ook een complete set : De verlichting set RGB drijvende fonteinen. Deze bestaat uit 3 lampen en controller met maar liefst 20 meter voeding kabel.

Inscenio EGC Controller


Als instapmodellen zijn er sinds 2019 ook de inscenio EGC controllers Home en Cloud. Net zoals bij de FM-Master EGC Home en Cloud zijn deze via de app te bedienen. De Home alleen met de verbindingen met de verbindingen tussen telefoon of tablet en het netwerk van de controller. Bij de Cloud loopt alles weer via de gratis OASE Cloud en is er wereldwijd bedieningsgemak. Bij de controller vervallen echter de 4 stopcontacten met aan/uit functie en de dim functie op 1 van deze.

Verlichting


Alle EGC-apparaten zijn middels EGC-verbindingskabels aan elkaar door te lussen. De app herkent zelf alle aangesloten apparaten, u hoeft deze alleen daarna aan te vinken voor gebruik. Tot 10 apparaten kunnen op de EGC-aansluiting een eindweerstand. De Verbindingskabels worden geleverd in 2,5 , 5,0 en 10 meter lengte.

Voor vrijblijvend advies of de aankoop van deze producten nodigen wij u van harte uit in ons vijvercentrum in Oirschot. Hierbij kunt u ook een afspraak plannen voor een deskundige installatie aan huis. Als laatste kunt u de product online bestellen op Vijverwinkel.com.

Share this post