Oase Pondovac, de complete serie vijverstofzuigers.

In 2019 viert Oase het zo jarig jubileum van de meest succesvolle vijverstofzuiger de Pondovac. Direct bij de introductie een overweldigend succes dat ononderbroken doorgaat en nog steeds voortduurt. Door de jaren heen heeft Oase niet stil gezeten. Maar de Pondovac ontwikkeld tot een complete serie van maar liefst 5 modellen. Nu het niet meer om de Pondovac gaat maar een hele range van modellen, leggen we u hier graag uit welk model voor u de beste keuze is.

Pondovac classic

Deze vijverstofzuiger is de kleinste en voordeligste in de serie. De Pondovac Classic heeft een 1400 watt sterke motor die het 27 liter grote reservoir vol zuigt met water en vuildeeltjes. Zodra dit reservoir vol zit stopt de motor en leeft het reservoir zich via de afvoerslang. Zodra het reservoir leef is start de motor weer. Er kan dus niet ononderbroken gewerkt worden. onze persoonlijke ervaring is dat het water in de aanzuigsteel dan terugloopt in de vijver en daar vuil op dwarrelt. We adviseren dit model dan ook alleen voor kleinere vijvers en incidenteel gebruik. Voor droog zuigen zoals water van een vloer of uit een put zuigen is deze stofzuiger ook bijzonder handig.

Pondovac 3

Deze Pondovac heeft een iets zwaardere motor van 1600 watt. Het grootste voordeel ten opzichte van de Classic is echter dat de Pondovac 3 twee reservoirs heeft. Zodra één reservoir vol is loopt deze leeg, en tegelijkertijd vult zich het tweede reservoir. Hierdoor kan met dit model ononderbroken gewerkt worden. daarmee vinden wij dit het ideale instapmodel en te gebruiken voor kleinere vijvers. Voor middelgrote vijvers adviseren we iets meer vermogen dus de Pondovac 4.

Pondovac 4

Het succesmodel voor middelgrote vijvers. De 1700 watt sterke motor werkt prima voor een waterdiepte tot circa 1,50 meter. To 2,0 meter lukt alleen met enige moeite. Ook de Pondovac 4 werkt met 2 reservoirs en men kan dus ongestoord aan één stuk door werken. Tevens is vanaf dit model het oppervlakmondstuk standaard inbegrepen. Hiermee kunnen snel en effectief grote gladde oppervlakten worden schoongemaakt. Door via de steel iets lucht mee te laten stromen kan de zuigkracht ook gereduceerd worden als dat gewenst is, bijvoorbeeld bij plantmanden.

Pondovac 5

Voor het serieuze werk heeft Oase de Pondovac 5. Dit model heeft zoveel vermogen dat het leeglopen van een reservoir niet snel genoeg meer gaat. Er zit daarom een tweede motor (pomp) in de stofzuiger die het water helpt afvoeren. Tot 2,0 meter waterdiepte werkt de Pondovac 5 prima. Standaard zit er vijf meter aanvoerslang en tien meter afvoerslang inbegrepen. Optioneel kan de aanvoerslang ook worden vervangen door een drijvende slang en telescoop stang. Ook de afvoerslang kan met tien meter worden verlengd. Vanwege de afvoerpomp is het nu ook niet meer strikt noodzakelijk de afvoerslang vlak of naar beneden te laten weglopen. De ideale stofzuiger voor middelgrote en grote vijvers of zwembaden.

Pondovac Premium

Deze krachtige vijverstofzuiger is de zwaarste en meest professionele vijverstofzuiger die er bestaat. Ook uitermate geschikt voor dagelijks gebruik door hoveniers. De langzaam draaiende zuigturbine is daarbij relatief geluidsarm dus aangenaam om mee te werken. De afvoerpomp leeft het 95 liter grote reservoir snel en effectief, ook als de afvoerslang iets omhoog loopt. Alle benodigde toebehoren zijn optioneel, u koopt dus alleen de toebehoren die u nodig heeft. We gebruiken de Pondovac Premium veel zelf, dus kunnen u goed informeren welke onderdelen het beste van toepassing zijn bij uw vijver of zwembad. Het comfortabele onderstel helpt deze zware jongen behendig rondom uw vijver te manoeuvreren.

Algemene tips:

  • Bij het verwijderen van bodemslib dient het water met slib echt afgevoerd te worden in de tuin of regenwater afvoer.
  • Laat de afvoerslang altijd aflopen en zorg dat het water zonder weestand weg kan lopen.
  • Het is beter regelmatig kleine hoeveelheden te zuigen dan jaarlijks ineens heel veel.
  • Vijverslib is een uitstekende bemesting voor tuinplanten.
  • Doseer na een onderhoudsbeurt een ampul BioKick Premium of BioKick Care om op gewervelde stofdeeltjes snel af te breken en voor herstel van het vijvermilieu.

Huren

U kunt in ons vijvercentrum in Oirschot de Pondovac 4 en 5 huren. Ideaal om te testen. Koopt u een nieuwe Pondovac bij inlevering van de gehuurde vijverstofzuiger, dan wordt de huurprijs hierbij verrekend. De Pondovac Premium is alleen te huur in combinatie met personeel voor de bediening. Onze specialisten zullen dan de vijver voor u slibzuigen en schoonmaken. Wij adviseren vooraf aan de verhuur, de Pondovac te reserveren. Hiervoor kunt u bellen naar 0499-577980 of een mail sturen naar info@descheper.nl met de gewenste datum.

Share this post