ONK’s Junioren en Teams: aftellen begonnen

Het WK zoetwatervissen voor dames is nog maar nét achter de rug, of de Lage Vaart is alweer het decor van twee volgende viswedstrijden. Ook de finales van het Open Nationaal Kampioenschap (kortweg ONK) voor Junioren en het ONK Teams – beiden georganiseerd door Sportvisserij Nederland – vinden komend weekend plaats aan het bekende wedstrijdwater nabij Lelystad.

Maar liefst 90 junioren en 18 teams strijken op respectievelijk 28 en 29 augustus neer aan de Lage Vaart. Het vissen gebeurt op beide dagen van 11.00 tot 15.00 uur. Omdat dit voorjaar vanwege corona nog geen wedstrijden mochten worden georganiseerd en daarmee ook de planning van federatieve selectiewedstrijden in de war raakte, werd destijds in overleg met de federaties besloten om alle ONK-finales dit jaar via een open inschrijving te laten plaatsvinden.

 

ONK Junioren (zaterdag 28 augustus)

Het ONK voor Junioren is dit jaar een eenmalige wedstrijd die zoals gebruikelijk is opgedeeld in de drie leeftijdscategorieën U15, U20 en U25. Los van het aanzien dat het ONK Junioren heeft, is dit kampioenschap hét podium voor jonge vissers om zich in de kijker te spelen van wedstrijdvissend Nederland en van (toekomstige) bondscoaches in het bijzonder. Wie bij hen weet op te vallen, komt misschien wel in de selectie in een internationaal team, nu of later. Van de winnaars van het vorige ONK Junioren – Lars Buth (U15), Kirina Raterink (U20 ) en Vasco Besseling (U25) – doet Kirina dit jaar voor het eerst mee in de categorie U25. Vasco vist niet mee, maar zijn jongere broers Collin (U25) en Yannick (U20) wel.

 

ONK Teams (zondag 29 augustus)

Ook het ONK Teams geldt traditioneel als een prestigieus kampioenschap en wordt dit jaar over één wedstrijd gevist. Elk team bestaat uit vijf vissers, waarvan sommige met een coach. Het Evezet Maver Fishing Team won de laatste editie van het kampioenschap, Team Zoo&Zo / HSV de Voorn werd tweede en het brons ging naar het Evezet Jeugdteam. Aangezien het Het Evezet Maver Fishing Team dit jaar niet meedoet, zal komend weekend hoe dan ook een nieuwe kampioen opleveren.

Publiek welkom

Wil jij wel eens met eigen ogen zien hoe een officiële viswedstrijd eraan toe gaat en wie dit jaar de felbegeerde titel opeist? Hou je zaterdag of zondag dan vrij en kom naar de Lage Vaart aan de Trekweg tussen de Praamweg en de Vaartplas. Publiek is op beide wedstrijddagen welkom.

Share this post