Open NK Teams en Junioren 2019 vervist

Evezet Maver Fishing Team prolongeert Nationale titel Open Nationaal Kampioen Teams.
Diesel Westerhoff (U15), Bram Theunissen (U20) en Jesse Averdijk (U25) zijn de Nationaal Kampioenen Dobber Junioren 2019.

Open Nationaal Kampioenschap Teams 2019

Zaterdag 14 september werd de finale van het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor Teams vervist aan het Noord Hollandschkanaal bij Graftdijk. Vijftien teams kwamen naar deze mooie wedstrijd om de titel te halen. Het Evezet Maver Fishing Team werd vorig jaar kampioen en kwam hier om zijn titel te verdedigen. De vangsten waren redelijk tot goed te noemen. In de vakken C, D en E werd gewonnen met iets meer dan 10 kilo vis, in de vakken A en B zat je met 5 a 6 kilo vis al goed. En ook dit jaar wist het Evezet Maver Fishing Team uit het gebied van Sportvisserij Oost Nederland, bestaande uit Jeffrey en Nico Bakkernes, Wim Fuhler, Nick Eestermans en Frans van Berkel, de titel ‘Nationaal Kampioen Teams’ binnen te slepen. Zij haalden slechts 20 punten. Het was een spannende wedstrijd want het team Maver Zammataro werd met slechts 1 puntje meer, tweede en het Evezet Maver team van HS Veendam werd met 23 punten knap derde!

Uitslagen Open Nationaal Kampioenschap Teams 2019

Einduitslag 
Vak A
Vak B
Vak C
Vak D
Vak E


Open Nationaal Kampioenschap Junioren 2019

Zondag 15 september werden de finales van de Open Nationaal Kampioenschappen Junioren in de categorieën U15, U20 en U25 gevist, eveneens aan het Noord Hollandschkanaal bij Graftdijk. De U20 viste met 41 deelnemers op hetzelfde stuk als waar de finale van het ONK Teams had plaatsgevonden, De U15 (32 deelnemers) en U25 (19 deelnemers) visten bij West Graftdijk. Bij de U15 werd leuk gevist! Diesel Westerhoff pakte de titel Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren U15 met 6580 gram vis. Dylan Dams werd tweede en Ties Dekkers werd derde. De U20 wist op het stuk bij Oost Graftdijk goed vis te vangen. In vak C werd het meeste gevangen en degene die dit vak wilde winnen moest dan ook flink aan de bak. Bram Theunissen bleek hier op C9 het beste: met 21.100 gram won hij zijn vak en werd Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren U20! Een knappe prestatie! Kevin Bruggink werd overall tweede en Daan Wijlick werd derde. Beste dame bij de U15 was Lieke Boersma met 3180 gram (knap vierde in haar vak!) en overall een 10de plek. Bij de U20 was dit was Mellony Plasschaert. Zij werd 6de in haar vak en verdiende zo de 18de plek. Bij de U25 werd de strijd om de titel gestreden tussen enkele internationals. Jesse Averdijk ging er uiteindelijk met de titel van door. Hij won met ruim 15 kilo zijn vak. Vasco Besseling werd tweede en Juul Slabbers pakte de derde plek.

Uitslagen Open Nationaal Kampioenschap Junioren 2019

Einduitslag U15
Vak A – U15
Vak B – U15
Vak C – U15

Einduitslag U20
Vak A – U20
Vak B – U20
Vak C – U20

Einduitslag U25
Vak A – U25
Vak B – U25
Vak C – U25

We kijken terug op een schitterend finale weekend, prachtig weer en mooie vangsten. De prijsuitreiking voor de junioren was direct na de wedstrijd in het Wapen van Assendelft in Assendelft. Alle deelnemers kregen een frietje en een frikandel of kroket en iedereen ontving als aandenken een wedstrijdvaantje. De eerste 10 van iedere categorie kregen een medaille en de eerste drie van iedere categorie wonnen behalve de titel en een Delftblauw bord en een visclinic met de bondscoaches Junioren. Deze complete visdag zullen de negen winnaars door de bondscoaches, op hun niveau worden begeleid om nog beter te worden. De dag wordt geregeld door Sportvisserij Nederland.

Share this post