Pim Troost aan leiding na eerste dag topcompetitie bootvissen

Pim Troost voert met slechts vijf klassementspunten het tussenklassement in de Topcompetitie Bootvissen aan. Op de Spijkerplaat viste hij zich aan boord van The Pirate II op de eerste wedstrijddag naar de koppositie.

De Topcompetitie Bootvissen 2018 is met prachtig weer begonnen. De tien deelnemende bootvissers verzamelden zich in alle vroegte in de tweede Vlissingse binnenhaven om aan boord te gaan van de ‘Pirate 2’ van schipper René de Back. Daarna werd koers gezet naar de Spijkerplaat, waar de laatste tijd heel aardig werd gevangen. De wintervis is gearriveerd en de wijting en schar domineren de vangsten van dit moment. Er zijn nog enkele zomergasten, zoals tong, zeebaars en soms zelfs een achtergebleven haaitje. 

Om kwart over acht werd het startsein gegeven voor de eerste periode. Al snel kwamen de eerste wijtingen aan boord en daar zaten knap grote exemplaren bij. Aan stuurboordkant maakte Peter Leentjes een bliksemstart, maar ook nieuwkomer Angelo Hense deed

met enkele tripletten van zich spreken. Rien van Eekeren had nummer 1 geloot aan bakboord en ook dat bleek een prima plek te zijn. Op een hoog tempo maakte Rien al snel het verschil, ondanks de behoorlijke tegenstand van onder meer Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Het werd tegen het einde van de eerste periode nog knap spannend, maar Peter Leentjes en Rien van Eekeren wisten hun sector toch te winnen. Na twee uur was het tijd voor een wisselpauze en werd alles gereed gemaakt voor de tweede manche. 

De tweede periode startte met een matige vangst, want de aanbeten konden slechts mondjesmaat worden verzilverd. De vissen die aan boord kwamen werden snel genoteerd en volgens het catch & release principe snel weer teruggezet. Pim Troost (stuurboord) en Frank van Schilt (bakboord) konden het best met de situatie omgaan en wonnen hun sector. Erik van Schilt en Peter Leentjes eindigden gelijk aan de kant van Pim en werden gedeelde tweede. Aan bakboord pakte Sjaak Verburg de tweede plaats voor Mark van Wanrooij. 

Na twee periodes leek Peter Leentjes de grote winnaar van de dag te worden, maar de derde stek aan stuurboord pakte voor hem slecht uit. Pim ging verder met zijn opmars, met als belagers Erik van Schilt en Remco Geuze. Peter had hierop geen antwoord en werd in de derde periode kansloos laatste! Ook aan bakboord bleef het door de mindere vangsten erg spannend. Rien van Eekeren trok opnieuw aan het langste eind, mede dankzij een zeebaars die veel punten opleverde. Frank van Schilt en Sjaak Verburg werden respectievelijk tweede en derde. 

In het tussenklassement staat Pim Troost nu fier aan kop met slechts vijf punten. Rien van Eekeren en Frank van Schilt staan met slechts één puntje achterstand op de tweede en derde plaats. De rest van het deelnemersveld is zeker nog niet kansloos, want de verschillen zijn gering en er zijn nog twee dagen met ieder drie perioden te gaan. De volgende keer op 18 november verzamelen de vissers zich op Neeltje Jans, waar de ‘Big Marlin’ klaar ligt om de monding van de Oosterschelde te bevissen. Bij slecht weer kan er dan zelfs uitgeweken worden naar de Oosterschelde zelf. De wedstrijd kan dus bijna altijd doorgang vinden. Een nieuwe ronde, met nieuwe kansen, waarbij verrassingen zeker niet uitgesloten zijn.

Share this post