Pim Troost wint Masters Bootvissen

Met maar vijf klassementspunten op de derde wedstrijddag van de door Sportvisserij Nederland georganiseerde Masters Bootvissen steeg Pim Troost met stip naar plaats één in de eindrangschikking. Sjaak Verburg werd tweede en Ernest Ripson mocht de bronzen plak in ontvangst nemen. De visvangst was niet geweldig, maar in alle periodes hebben alle deelnemers vis gevangen! Voornamelijk schar en wijting, maar ook enkele botten.

Het zat de tien bootvissers (die zich op het Nederlands Kampioenschap 2019 geplaatst hadden voor de Masters) dit jaar niet echt mee. Was het de vorige week al niet mogelijk om naar de goede stekken te varen, afgelopen zondag stond er zelfs een stormachtige wind met zware windstoten. Er zou eigenlijk  vanuit Vlissingen worden gevaren, maar daar voer afgelopen zondag geen enkele boot uit! Schipper Ludo van de Marie-Louise durfde het wel aan om de wedstrijd op zijn boot te laten vissen, maar dan wel op de Oosterschelde. De regen en wind geselden de deelnemers in de eerste periode, maar gaandeweg de dag nam de golfhoogte een beetje af en werd het droog. Alleen in het laatste uur van de laatste periode liep de golfhoogte weer op met het naderen van de volgende depressie, waarvoor het KNMI zelfs code geel instelde. 

Eerste periode

De eerste periode startte in het halfdonker met de al eerder geschetste slechte weersomstandigheden. Maar al snel werden de eerste visjes gevangen aan de door Eddy op den Brouw van hengelsport Oosterschelde geleverde zeepieren, zagers en mesheften. Albert Leeuwis opende zelfs met een doublet. Het werd een spannende periode, want de vangsten van de deelnemers ontliepen elkaar niet veel. Het was Louis van Bommel die met de winst aan de haal ging aan bakboordkant, voor Albert Leeuwis en Angelo Hense. Aan de andere kant van de boot won Sjaak Verburg, voor Pim Troost en Arjan Stelwage. De vangsten waren in de eerste periode dermate teruggelopen, dat schipper Ludo het voor het vervolg van de wedstrijd raadzaam achtte om de boot te verleggen naar wat dieper water. 

Tweede periode

De tweede periode werd er aan beide zijden van de boot weer wat meer vis gevangen. In het begin voornamelijk wat wijting, die voor 2 punten tellen. Deze roofzuchtige vissen verdwenen echter al snel en daarna was het sprokkelen geblazen voor wat scharren. Angelo Hense won de bakboordkant, voor Frank van Schilt en Louis van Bommel. Pim Troost scoorde opnieuw, nu met een eerste plaats aan de stuurboordzijde van de boot. Hij bleef daar Ernest Ripson en Sjaak Verburg voor.

Derde periode

De laatste periode moest de beslissing brengen! Het klassement was zodanig opgeschud dat er nog veel kanshebbers over waren om hoog te eindigen op de Masters. Met het keren van de getijdenstroming kwam de Marie-Louise tussen wind en getij te liggen, wat het er niet gemakkelijker op maakte. Aan bakboordzijde liep Remco Geuze stilletjes weg van zijn concurrenten. Die bleken aan het einde met drie man vier scharren de man te hebben en dat leverde hen alle drie een tweede plaats op. Angelo Hense bleef slechts één visje achter en werd laatste aan die zijde. Eric Goossens was aan stuurboordzijde op het kontje van de boot terecht gekomen en won overduidelijk zijn kant van de boot. Pim Troost toonde nogmaals aan in vorm te zijn en pakte net als in de eerste periode een tweede plaats. Ernest Ripson werd derde.

Nationscupteam

Met maar vijf klassementspunten op deze derde wedstrijddag van de Masters legde Pim Troost beslag op de eerste plek in het eindklassement. Sjaak Verburg eindigde als tweede, Ernest Ripson pakte het brons. Voor de resterende twee plaatsen in het Nationscupteam 2021 (voor 2020 is het team al geformeerd) was het dringen geblazen. Remco Geuze werd vierde met één punt voorsprong op zowel Frank van Schilt, Louis van Bommel en Albert Leeuwis. Van dit drietal was Albert degene met het hoogste aantal vissen op de drie wedstrijddagen (111 stuks tegenover 105 voor Frank en 104 voor Louis) en daardoor maakt hij de ploeg compleet. Sportvisserij Nederland kijkt terug op een sportief verlopen Masters, die ondanks de minder gunstige weersomstandigheden toch kon worden gevist.

Share this post