Punselie & Kalle aan de leiding bij nieuw PENN NK Kustvissen Koppel

Het principe van het nieuwe PENN NK Kustvissen Koppel is simpel: een duo vist op één stek, met in totaal twee hengels, twee wedstrijden. Samenwerken is de sleutel voor het beste resultaat. Op 20 mei kruisten 150 sportvissers tussen Westkapelle en Domburg vier uur lang de degens. Het koppel Rob Punselie & Ricardo Kalle gaat aan de leiding in het tussenklassement.

De animo voor deze nieuwe wedstrijdvorm blijkt groot. Reeds een paar weken na de open inschrijving was het maximumaantal deelnemers van 150 gehaald. Punselie en Kalle schatte in dat ‘onder de kant vissen’, op maximaal 30 meter werpafstand, de meeste vis zou opleveren.
“We zochten in de regionen naar iets diepere plekken, zoals geulen en kuilen”, zegt Punselie, die bovendien bondscoach van het heren zeevisteam is – Kalle is assistent-bondscoach. Om de juiste stekken te bepalen observeerden de heren vanaf de trap in de duinen de omslaande golven en kregen een goed beeld van waar dieper water lag.

Er werd voornamelijk bot gevangen.


Visafstand doorslaggevend

Ze kozen voor een sleeplijn met een maat zes haak en visten met slikken en pieren. Op soms maar tien meter afstand wisten ze de bot te vangen, in totaal zeventien stuks. “Soms is deze platvis kieskeurig wat betreft haakaas, maar deze keer was dat niet het geval en was met name de visafstand doorslaggevend. Te veel vissers zochten het naar mijn mening te ver en visten letterlijk over de vis heen”, zegt Punselie.

Volgende afspraak

Eind september valt de beslissing voor de 150 deelnemers als er wordt gevist op het strand van Noordwijk. Daar zal veel afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en aanwezige vissoorten. Bij lage temperaturen kan schar en wijting volop aanwezig zijn. Volgens Punselie is dan een afstandsvisserij lonender. “Zorg in ieder geval ervoor dat je goed kunt werpen”, tipt de klassementsleider voor het vervolg. “Maar het kan ook de andere kant opgaan, waar je met dikke zeebaars en grote bot dichterbij de kant de wedstrijd kunt beslissen”.

Snel op de hoogte

Share this post