Raadgever OASE dompelpompen

Marktleider in vijverartikelen de Firma OASE heeft ook op het gebied van drainage en beregening een uitgebreid assortiment. Door hun innovatieve productontwikkeling hebben ze ook op dit gebied bestaande techniek verduurzaamd en met vernuftige details verbeterd tot een praktisch aanbod.

Anno 2019 zitten in hun assortiment 12 dompelpompen waarvan er 11 in de categorie drainage vallen en 1 bijzonder vernieuwd product in de categorie beregening, namelijk een pomp voor in de regenton.

Met maar liefst 11 dompelpompen als drainagepomp wordt het overzicht niet voor iedereen direct duidelijk. Daarom geven we u hier een uitgebreide omschrijving voor de specifieke toepassing.
Alle pompen in de hele categorie heten OASE ProMax.

 • Voor alle* modellen gelden de volgende eigenschappen:
  Ze beschikken over een praktische verstelbare handgreep waarin de stroomkabel netjes geplaatst kan worden zodat deze nooit de vlotter beïnvloed. Ook kan hier bij de modellen met een drijvende vlotter deze mee in hoogte gesteld worden.
 • Alle modellen beschikken over een vlotterschakelaar.
 • De handgreep is af schroefbaar.
 • Grote duurzaamheid is gegarandeerd doordat ook bij een lage waterstand met de water gespoelde motorbehuizing de warmteafvoer optimaal is.
 • Kabellengte van 10 meter

OASE ProMax Cleardrain


Deze serie van 4 modellen zijn geschrikt om schoon en helder water weg te pompen en variëren in capaciteit van 6.000 tot 14.500 liter per uur. De kleinste pompt water tot op een laag van 3 mm en hoeft een kunststof behuizing. De 3 grotere modellen met een RVS behuizing zelfs tot op 1 mm. Bijzonder opvallend zijn de 11.000 en 14.000 omdat deze geen drijvende vlotter hebben maar een geïntegreerde sensor. Op en oppervlakte van minder dan 20 x 20 cm. Kunnen deze pompen vanaf 2 mm water al beginnen met het wegpompen van water. Daarmee is het direct onze keus om filterputten te bewaken tegen bijvoorbeeld regenwater. Alle 4 de modellen kunnen deeltjes met een korrelgrootte tot 5 mm verplaatsen. Om grotere vuildeeltjes te verplaatsen adviseren we gebruik te maken van de vuilwater dompelpompen in de serie OASE ProMax MudDrain.
* Met uitzondering van ProMax MudDrain 25.000 en 30.000

OASE ProMax MudDrain


Deze serie van maar liefst 7 modellen krachtpatsers zijn bedoeld voor het grovere werk. Afhankelijk van het model varieert de pomp capaciteit van 6.000 tot maar liefst 30.000 liter per uur. Vaak is nog belangrijker de grootte van de vuildelen die mee verpompt kunnen worden. Deze loopt op van 25 mm tot zelfs 40 mm. Voor de 2 grootste modellen. Vergeet nooit dat wanneer de pomp vuil tot 40 mm kan verplaatsen de leidingen en koppelstukken dit ook moet kunnen verwerken. De 6.000 kan vuildeeltjes tot 25 mm verplaatsen, kan een bassin leegpompen tot 34 mm. En beschikt over een kunststof behuizing. De 7.000, 11.000 en 14.000 beschikken over een RVS behuizing, verplaatsen vuildelen tot maximaal 30 mm en pompen het bassin leeg tot 28 mm. De grootste modellen, de 20.000, 25.000 en 30.000 worden vaak gebruikt om snel grote bassins leeg te pompen. Door een royale RVS voet staan ze stabiel en ook veilig in bijvoorbeeld Folievijvers. Deze zijn dus onze keus om groot onderhoud te ondersteunen en de vijver leef te pompen tot 48 mm. De 2 grootste modellen verplaatsten tot 40 mm een beschikken over een gegoten extra versterkte vortexrotor van RVS. Ze zijn uitermate betrouwbaar met de beproefde afdichting set met oliekamer. Daarmee zijn ze zelfs geschikt als construxtiepomp in bouwputten of schachten. De handgreep van deze 2 modellen is vast omdat 14 kg zware pompen daarmee beter hanteerbaar zijn. Voor deze pompen adviseren we te combineren met Premium oprolbare slang en C-koppelingen.

OASE ProMax Rain


Met deze pomp heeft oase een bijzonder innovatief concept in handen. Met deze pomp kunt je bassin of regenton leegpompen en daarmee direct planten water geven. Met 4.000 liter pet uur is dit een relatief kleine pomp maar dankzij de druk van maar liefst 1,2 bar is de hoeveelheid water vergelijkbaar met een reguliere tuinslang. Geen gesjouw meer met gieters maar comfortabel met een tuin lans of sproeier planten water geven. Snelkoppeling zijn inbegrepen en zelfs een handige bocht om te voorkomen dat de waterslang knikt als deze over een vat hangt. Ook is er nagedacht over de situatie dat er soms takjes en blaadjes in bassins vallen die de sproeiers kunnen verstoppen. Een Fijnmazig filterrooster is voorzien wat dmw de bajonetsluiting weer gereinigd kan worden tijdens het terugspoelen. Ziet u? Overal aan gedacht!

Algemene tips

 • Dompelpompen zijn niet ontworpen voor continu gebruik. Kies in zulke toepassingen voor andere passende OASE pompen.
 • Zorg altijd voor slangen in ruime diameters. Hoe groter de diameter, hoe minder weerstand en dientengevolge hoe meer capaciteit blijft over van de pomp.
 • Draag dompelpompen altijd aan hun handgreep en nooit aan hun stroomkabel of vlotter.
 • Bij een vaste installatie met een terugslagventiel dient dit met enige regelmaat op zijn werking gecontroleerd te worden.

Share this post