René Koops wint brons bij WK Masters Vliegvissen

Afgelopen weekend heeft René Koops een prestatie van formaat geleverd. Bij het WK Masters Vliegvissen in het Italiaanse Comano Terme (Terentino) wist de 61-jarige Koedijker beslag te leggen op de derde plek in het individueel klassement.

Na een aarzelend begin met vier vissen en een tiende plek in de eerste sessie kreeg René de stijgende lijn snel te pakken en wist hij die vast te houden. In de tweede sessie ving hij elf vissen (2e plaats), in sessie drie noteerde hij 13 vissen (4e plaats), in sessie vier pakte René 11 vissen (1e plaats), en in de vijfde en laatste sessie eindigde hij met 25 vissen (2e plaats). Bij elkaar opgeteld waren deze uitslagen goed voor een bronzen plak in het individueel klassement – een prachtige prestatie.

“Het is een kwestie van veel trainen op stromend water in het buitenland”, verklaart René zijn succes. “Jaarlijks ben ik 4 tot 5 keer in Italië te vinden en daarnaast bezoek ik elk jaar ook Tsjechië en Duitsland meerdere keren. Door steeds op stromend water te vissen kun je het water steeds beter lezen en vis je op de plekken waar de vis zit. En dan vang je ze ook”, aldus een blije Koops. “Daarbij voelde het WK een beetje als een thuiswedstrijd: dit gebied in Italië heb ik al zo’n twintig keer bezocht.”

De andere Nederlandse deelnemers eindigen op plek 19, 21, 58 een 66 waardoor Team Holland bij het WK Masters Vliegvissen op een verdienstelijke 7e plaats eindigde. Van de achttien deelnemende landen was de Verenigde Staten het sterkst, pakte thuisland Italië het zilver en legde België beslag op het brons.

Share this post