Samen VISsen zorgt voor een onvergetelijke dag!

Sinds 2019 organiseren tientallen hengelsportverenigingen door het hele land gratis Samen VISsen uitjes. Zij worden hierin ondersteund door Sportvisserij Nederland en de eigen federatie. Met zo’n Samen VISsen uitje willen we bewoners van zorginstellingen een onvergetelijke dag bieden. En dat lukt!

Positieve energie


Ieder visuitje weer zorgen de vrijwilligers van hengelsportverenigingen ervoor dat de deelnemers voldaan en met positieve energie naar huis gaan. ”Dit is prachtig! Onze jeugd komt helemaal terug. Vroeger als jongens wilden we ook graag vissen, maar toen mochten we niet”, vertelt meneer Brandsma, bewoner van De Waadwente aan de verslaggever RTV NOF.

 

Die voldoening en energie voelen ook de vrijwilligers zelf. Zoals vrijwilliger Rob Driessen aangeeft tegenover een verslaggever van Berkelbode: “Hier geven wij graag gehoor aan.” Rob vervolgt: “Het doel is om thuiszittende ouderen in deze tijd naar buiten te krijgen, iets te ondernemen en anderen te ontmoeten. Dat kan mooi met vissen. Het is heerlijk om in de buitenlucht te zijn en je geniet van de natuur.”

 

Informatieavonden in het land


In het voorjaar van 2022 zullen Sportvisserij Nederland en de federaties weer de regio’s in gaan om nog meer verenigingen en vrijwilligers te betrekken en meer zorginstellingen te enthousiasmeren over het Samen VISsen project. Hierbij rekenen we erop dat alle vrijwilligers en begeleiders van zorginstellingen nog altijd ons enthousiasme voor het Samen VISsen project delen.

Ook enthousiast?

Share this post