Spanje heer en meester

Vandaag werd er gevist aan het parcours van San Sotstene. Het Nederlands team heeft hier ook voorgevist en destijds werd er een leuk visje gevangen. Vandaag werd er gevist met het zelfde team als tijdens de trainingswedstrijd. Het Nederlands team moet het, na de eerste wedstrijddag, doen met een 12 de plaats in het klassement.

Nederland begon met goede moed aan deze competitie. De tactiek die ze hadden afgesproken bleek niet te werken en weer moest er omgeschakeld worden. Dit is wel een beetje de setting van heel het WK. De Nederlandse vissers moeten een volle box met lijnen bij zich hebben. Van dik tot dun en van kort tot lang. Ook de afstanden zijn niet standvast. Het is sprokkelen voor een visje. 

De Spanjaarden zijn weer heer en meester. Het is onvoorstelbaar hoe zij de vissen steeds weer eruit halen. Bij Arjan Rijnberg in het A vak stond een Spanjaard die binnen een uur 6 mooi grote vissen op de kant trok. Toen de schemer erin kwam begon de visvangst wat beter te worden. Arjan wist uiteindelijk 13 maatse vissen nog te pakken op afstand. Jeromy van Houdt van de Zeebaars had er 15 en ging Arjan nog net voor in het klassement. Spanje, Portugal en verrassend Belgie wisten de eerste drie plekken te verover in dit vak.

In vak B stond Jan Hennekam. Deze wist helaas geen vis op de kant te brengen en eindigde als laatste in het vak. Remco wist twee ondermaatse te vangen in vak C maar ook dit was helaas maar goed voor een laatste plaats.

Dan rest nog Arjan van Moort in vak D met 1 maatse en 6 ondermaatse wat overigens wel goed was voor een 5de plaats in het vak. In dit vak is voornamelijk ondermaatse vis gevangen helaas. Dit was ook het geval bij Remi in vak E. Remi had vis genoeg. Helaas 7 onder de maat en 2 boven de maat. Omdat de vis die boven de maat was ook niet heel groot was moest hij genoegen nemen met een twaalfde plaats. Erg jammer want iedereen doet enorm zijn best. De gevangen vissoorten zijn voornamelijk Piagello’s, mormora’s en sugello’s.

Share this post