Spetterend Topsportgala

De vierde editie van het Sportvisserij Nederland Topsportgala was de kers op de taart van het wedstrijdseizoen 2019. In Sportcentrum Papendal werden de prijswinnaars uit diverse disciplines op het podium in het zonnetje gezet door gastheer Sjoerd van Ramshorst.

De presentator (bekend van Studio Sport) nam de ruim vierhonderd aanwezigen mee door de wedstrijdsuccessen van het afgelopen jaar. Zo zette hij Ramon Ansing (Europees kampioen zoetwatervissen) en Frank van der Schaft (wereldkampioen feedervissen) in de schijnwerpers vanwege hun fantastische prestaties internationaal. Ook de zilveren feederploeg en bronzen zoetwaterequipe kregen de lof toegezwaaid die zij verdienen. Verder gaven de talloze prijsuitreikingen een goed beeld van de grote verscheidenheid aan teamcompetities en nationale kampioenschappen – in allerlei leeftijdscategorieën, voor zowel mannen als vrouwen – die Sportvisserij Nederland elk jaar organiseert.

Sjoerd van Ramshorst was gastheer van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. 

Zilveren speld

Frank van der Schaft had een drukke avond, want hij stond meer dan één keer in de spotlights. De feedervisser werd gelauwerd voor de zege in de Evezet Nationale Top Teamcompetitie Feedervissen met de Dutch Feeder Squad, de zilveren plak met de Oranje feederploeg en zijn individuele wereldtitel in Zuid-Afrika. Voor die laatste prestatie ontving hij uit handen van Marjan van Kampen (voorzitter van Sportvisserij Nederland) de Zilveren Speld, een unieke onderscheiding in de sportvisserij. “Voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok, moest ik mijn kinderen twee dingen beloven. Dat ik wereldkampioen zou worden en niet zou worden opgegeten door een leeuw. Ik sta hier nu met een gouden plak, dus de missie is geslaagd.”

Frank van der Schaft ontving de Zilveren Speld uit handen van Marjan van Kampen (voorzitter Sportvisserij Nederland).


Sportman, -vrouw en -talent

Zijn topjaar leidde ertoe dat Van der Schaft door de aanwezigen – die vanuit de zaal met hun smartphone konden stemmen, waarbij de uitslag direct op een groot scherm werd geprojecteerd – werd verkozen tot de Sportman van het jaar. Aanstormend wedstrijdtalent Kira Epping (die indruk maakte op het WK dames zoet in Zuid-Afrika) legde beslag op de titel Sportvrouw van het jaar en junior Nick Eestermans (vierde op het WK junioren zoet in Spanje) finishte als eerste in de verkiezing van het Sporttalent van het jaar. “Alle drie fantastische sporters die alles geven voor een goed resultaat”, zei Jan van de Bovenkamp (bestuurslid Sportvisserij Nederland). “Bovendien zijn ze jong, dus daar gaan we in de toekomst nog meer van horen.”

Frank van der Schaft (Sportman van het jaar), Kira Epping (Sportvrouw van het jaar) en Nick Eestermans (Sporttalent van het jaar).


Oeuvreprijs

Op het Topsportgala werd de oeuvreprijs uitgereikt aan Hans Keijman. Hij was meer dan veertig jaar actief binnen de nationale wedstrijdvisserij. Eerst binnen de NVVS en thans Sportvisserij Nederland. Hij was begeleider en coach van diverse Nederlandse teams die werden afgevaardigd naar EK’s en WK’s. Daarnaast was hij wedstrijdleider, controleur of jurylid bij onnoemelijk veel nationale wedstrijden. Jarenlang deed hij dit samen met zijn vrouw Bets en dochter Marion. Uit handen van Joop Bongers kreeg Hans Keijman onder luid applaus de oeuvreprijs uitgereikt voor zijn enorme inzet als vrijwilliger voor de wedstrijdvissers. De avond werd afgesloten met het spelen van het Wilhelmus voor alle nationale winnaars.

Joop Bongers (directeur Sportvisserij Nederland) overhandigt de oeuvreprijs aan Hans Keijman.

Share this post