Sportvisserij vaart mee tijdens Canal Parade (video)

Samen met maar liefst vijftien andere sportbonden voer Sportvisserij Nederland afgelopen zaterdag mee tijdens de 23e editie van de Canal Parade in Amsterdam.

Een bonte optocht van wel tachtig versierde boten ging tijdens deze editie onder toeziend oog van tienduizenden toeschouwers door de grachten van Amsterdam. Voor het eerst voer dit jaar ook een sportboot mee. Zestien sportbonden – waaronder Sportvisserij Nederland – en NOC*NSF verkondigden gehuld in oranje shirts swingend en zingend de boodschap ‘Sporten doe je samen’.

Bekijk hieronder de aftermovie van deze bijzondere dag, gemaakt vanaf de sportboot:

Sportvisserij stimuleert emancipatie

Onder de 140 passagiers waren schaatslegendes Marianne Timmer en Yvonne van Gennip, een aantal oranje leeuwinnen waaronder Merel van Dongen, atletiek-icoon Nelli Cooman en NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg. Namens de georganiseerde sportvisserij voeren maar liefst zeven personen mee, waaronder drievoudig wereldkampioen Anja Groot, vrouwenbondscoach Stefan Verhoeven en ‘Visvrouw’ Nathalie van den Berg. VIS TV-presentator Marco Kraal had zelfs de eer het welkomstwoord te geven.

Mede dankzij de aanwezigheid van Sportvisserij Nederland heeft de sport laten zien dat de sportvisserij een belangrijke rol kan spelen in de emancipatie van de LHBTI-gemeenschap in Nederland.

Share this post