Sportvissers helpen mee bij Natuurlijk Opgeruimd

In het kader van de landelijke schoonmaakactie Natuurlijk Opgeruimd 2021 is afgelopen zaterdag o.a. een grote schoonmaakactie gehouden rond het Buytenpark in Zoetermeer. Sportvissers hebben daar samen met hengelsportvereniging GHV – Groene Hart, MTB Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, de NTFU en KWBN meegeholpen zwerfvuil op te ruimen.

Vanuit het centrale verzamelpunt bij SnowWorld splitsten vrijwilligers zich op in kleinere groepjes en trokken naar het naastgelegen Buytenpark. Daar werd met veel enthousiasme in korte tijd een groot gebied opgeruimd. De vrijwilligers die namens de hengelsport meededen richtten zich daarbij vooral op de oevers van het viswater. Hun aanwezigheid was meteen een mooie gelegenheid om ook namens de sportvisserij de boodschap van deze actie te ondersteunen: laten zien dat gebruikers van de (stedelijke) natuur – ongeacht of je nu wandelaar, ruiter, sportvisser, fietser of mountainbiker bent – respectvol met de natuur en elkaar kunnen omgaan.

De opruimactie werd gesteund door Sportvisserij Nederland – zo was naast de nodige vrijwilligers ook VIS TV-presentator Marco Kraal aanwezig – en de landelijke bonden NTFU, KWBN en de KNSH.

World Cleanup Day: kom in actie!

Voor komende zaterdag (18 september) staat alweer de volgende georganiseerde vuilruimdag op het programma: de World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen dan de straat op c.q. naar buiten om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Ga jij zaterdag vissen? Maak dan jouw visstek eens zwerfafvalvrij. Dat levert een schonere waterkant op en zo lever je meteen een bijdrage aan dit goede, wereldwijde initiatief om tot een schonere wereld te komen.

 
Help jij als sportvisser ook mee tijdens de World Cleanup Day? Meld dan nu je actie aan. Deel na je actie je foto op social media mét daarbij de hashtag #worldcleanupdaynl en inspireer zo andere sportvissers, buren, familie en collega’s om ook in actie te komen tegen zwerfafval.
 
Hengelsportverenigingen die willen meedoen aan de World Cleanup Day 2021 kunnen bij Sportvisserij Nederland of hun hengelsportfederatie (gratis) promotie- en opruimmaterialen aanvragen. Klik hier om je aan te melden als hengelsportvereniging of sportvisser.

Altijd opruimen met Vang5

Uiteraard kun je – los van de diverse vuilruimevenementen – altijd jouw steentje bijdragen aan een schoner milieu. Zo heeft Sportvisserij Nederland dit voorjaar de campagne Vang5 gelanceerd. De insteek daarvan is simpel: elke keer dat je gaat vissen, ruim je rond jouw stek minimaal vijf stuks afval op óf maak je minstens vijf minuten lang schoon – en meer c.q. langer mag natuurlijk altijd. De Vang5-campagne doet een beroep op iedere sportvisser, maar wordt ook doorgevoerd in alle activiteiten van Sportvisserij Nederland, zoals viswedstrijden, jeugdevenementen en opnames voor onze online en tv-programma’s.

 
Benieuwd hoe jij als sportvisser kunt meehelpen in de strijd tegen zwerfvuil? Kijk dan op www.vang5.nl.

Share this post