Stadskarpers en brasempret in VIS TV XL gemist? (video)

Afgelopen zondag kon je vanaf 9.00 uur weer genieten van bijna een uur lang vissen op de buis. In aflevering 4 van VIS TV XL kwam een gevarieerde mix aan vistechnieken voorbij. Zo gingen Ties en Robert op zoek naar stadskarper, viste Marco met loodvervangers op brasem en koos Tamme voor de vaste stok. De aflevering is nu gratis online terug te kijken.

In het hoofditem van deze week gaat Ties karpervissen met Robert de Wilt. Ze laten zien dat je al struinend door de stad ontzettend veel mogelijkheden hebt als karpervisser. Licht bepakt wandelen ze door Gouda en na een poosje spotten ze de eerste karpers. Als deze vissen ook nog eens van hun drijvende hondenbrokken beginnen te snoepen, neemt de spanning snel toe. Al tijgerend door het hoge gras benaderen ze de karpers en als niet veel later het water explodeert, lijdt het geen twijfel: de eerste vis is gehaakt. We kunnen alvast verklappen dat hierna nog diverse spannende momenten volgen.

Loodvrije korven

Marco onderzoekt de mogelijkheden voor de feedervisser die graag loodvrij wil vissen. Tijdens een feedersessie aan de Eem test hij verschillende loodvrije korven en merkt de presentator al snel dat ze perfect werken: hij vangt namelijk een aantal deurmatten van brasems. Ook Thom gaat feedervissen, maar kiest dit keer voor iets meer comfort. Hij parkeert zijn camper aan Visplas het Broek en gaat na een nachtje kamperen vissen. Aan de witvisvijver heeft hij het gemunt op de brasem en karpertjes die hier zwemmen. Of dat lukt, zie je zondag.

Giebel en brasem

Tamme is aangekomen bij de dorpen Workum en Bolsward, waar hij de vaste stok ter hand neemt. Samen met wedstrijdvisser Jan Grijpstra tovert hij enkele mooie vissen boven water en tussendoor krijg je ook nog eens tal van witvistips. Tot slot gaat verslaggever Jan-Willem Wijers langs bij een karperwedstrijd in Stadskanaal. Aanleiding voor dit item is de recente karperuitzet in de Groningse kanalen. Uiteraard hoopt hij dat er een mooie uitzetspiegel boven water komt die voor de camera wil poseren. 

Gratis terugkijken

VIS TV XL wordt tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – zondag 17 juni uitgezonderd in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl. Volg VIS TV XL voor nog meer bonusmateriaal ook op Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.

Share this post