Statisch én actief strandvissen in 2e aflevering De Visvrouwen (video)

Na hun eerste visdag aan het zoete water trekken vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet aanstaande zondag – om 16:30 uur op RTL 4 – naar de Noord-Hollandse kust. Ter hoogte van Castricum vissen de hoofdrolspeelsters eerst statisch met zware werpgewichten en later ook actief vanaf het strand.

Omdat vooral het werpen bij het strandvissen een specifieke techniek vereist, staat de stoere zeevisvrouw Elaine Vredenburg ’s ochtends al klaar om de dames te assisteren. Na wat korte uitleg over het aas geeft ze het tweetal een lesje werpen. Paula mag even later de eerste vangst noteren, waarna ook diverse zeebaarzen zich in de zeepieren vergissen. Tijdens de lunch bij de camper gaat de platvis in de pan.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

   

Ook kunstaas werkt

Nadat ze afscheid hebben genomen van Elaine, keren Paula en Nathalie na de lunch terug naar het strand om werpend met kunstaas nog een tweede poging te wagen. Ook een lepel in combinatie met een zeepier blijkt garant te staan voor succes. Even later verruilen ze hun hengels voor een groot net en bestaat de vangst uit verse Noordzeegarnalen, die ze vervolgens – bij wijze van avondmaal – op het strand in een pannetje bereiden. Zo besluiten ze deze fraaie dag.

Kijken dus! Aanstaande zondag 6 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Share this post