Stekkie Magazine mei 2023

Sportvissen is populairder dan ooit onder de jeugd. Alle kinderen die dit jaar een JeugdVISpas of jeugdvergunning hebben aangeschaft kunnen deze maand ook thuis op de bank genieten van het vissen, want het Stekkie Magazine staat weer bomvol fraaie beelden en tips!

In dit magazine krijg je tips over vissersknopen en het vissen op snoekbaars. De rubriek ‘Vissen doe je zo’ gaat over het online platform VissenDoeJeZo.nl. In ‘De specialist’ leer je hoe je vist met etensrestjes. In de rubriek ‘Mijn mooiste visavontuur’ vertelt Jaylen Lukassen over zijn mooie vangst. Ook zijn er artikelen over het nieuwe kinderboek: Hoe vang je een vis? en over de ZomerVISkaravaan. Professor Gerard vertel je meer over de paai van vissen.

Vlogger van de maand

VIS TV presentator Daniël Weijers bekijkt en beschrijft in de rubriek ‘Vlogger van de maand’ de YouTube-filmpjes van fishingwithcalvin. Calvin is 25 jaar en vissen doet hij al sinds zijn achtste. De favoriete visserij van Calvin is wel duidelijk als je zijn YouTube-kanaal checkt: snoek! Vaak maakt hij van het vissen een challenge, omdat er zoveel manieren zijn om roofvis te vangen. Dankzij de weergegeven QR-codes kun je ze meteen met je mobiel of tablet bekijken!

Vette vissen

In de afgelopen maanden zijn er weer enorm veel vangstfoto’s ingestuurd en een deel daarvan zie je terug in de rubriek ‘Vette vissen’ en op de achterzijde van het magazine. Zorg bij het fotograferen van je vangst dat de vis goed nat blijft en schoon op de foto gaat. Bij grotere vissen gebruik je altijd een (natte!) onthaakmat. Na het fotograferen zet je de vis zo snel mogelijk en heel voorzichtig terug in het water.

Voor wie is Stekkie magazine?

Het Stekkie Magazine is gericht op jongeren van ongeveer 8 tot 14 jaar. Het magazine wordt vier keer per jaar gratis toegestuurd aan de houders van een JeugdVISpas of jeugdvergunning. De laatste categorie moet wel bij Sportvisserij Nederland bekend zijn, dus daarvoor is registratie nodig via de gratis online jeugdvergunning óf de invoer van de vergunninghouder via HSV Leden. Stekkie lezers krijgen tips over het vissen op allerlei vissoorten, waarbij altijd veel aandacht is voor het welzijn van de vis.

Share this post