Streetfishing in Haarlem in De Visvrouwen (video)

Paula en Nathalie bezoeken de gezellige stad Haarlem voor een streetfishingavontuur met gastvrouw Renee Saft. Al werpend verkennen de dames de stad en proberen roofvissen als baars en snoekbaars te vangen. Je ziet het zondag 2 juli om 16:30 uur op RTL 4.

In de vijfde aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet streetfishen in Haarlem. Met klein kunstaas vangen ze regelmatig baars, maar de snoekbaars laat zich nog niet zien. De druk zit er goed op want Renee – die van huis uit wedstrijdvisser is – heeft van dit streeftfishingavontuur een wedstrijdje tussen de twee Visvrouwen bedacht.

Bekijk hier alvast de trailer:

Presteren onder druk

Renee vangt vlak bij een brug een mooie snoekbaars en geeft hiermee het goede voorbeeld. Nathalie volgt en weet een baarsje los te peuteren. Paula kan natuurlijk niet achter blijven en de wedstrijdvisser in haar komt naar boven. Ze schakelt naar de ‘zesde versnelling’ en zet een geheim wapen in. Is dit genoeg voor Paula om Nathalie te verslaan?

Dat zie je aanstaande zondag 2 juli om 16:30 uur op RTL 4.

 

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Share this post