Streetfishing in Utrecht en karpervissen in aflevering 2 VIS TV XL (video)

Liefhebbers van sportvis-tv kunnen aanstaande zondagochtend weer afstemmen op RTL 7 voor de tweede aflevering van VIS TV XL. In dit deel vissen de presentatoren onder meer in Utrecht en op karper met de vaste stok.

Presentator Daniël Weyers reist af naar Utrecht voor een minicursus streetfishing van niemand minder dan Sander Groeneboom, de kersverse jonge bondscoach van het Nederlands Streetfishing team. Sander legt uit welke materialen, technieken en aasjes hij in de stad gebruikt én blikt vooruit op het WK, dat dit jaar eveneens in de Domstad plaatsvindt. Presentator Thom Beentjes leert van Sjon Snijders de fijne kneepjes van het karpervissen met de vaste stok.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

 

Trekvis-onderzoek

Ook sportvis-gerelateerde onderwerpen krijgen in deze aflevering aandacht. Zo neemt presentator Marco Kraal een kijkje bij onderzoek van Project Groen Blauwe Rijn Alliantie, dat zich richt op trekvis in de Rijn en de Waal maar waarbij steevast ook veel plastic wordt ‘gevangen’. Onderzoeker Roland van Aalderen van Sportvisserij Nederland praat Marco bij. Presentatoren Tamme Smit en Pieter Beelen vissen met de method feeder in het centrum van Amersfoort en bespreken ondertussen de nieuwe schoonmaakcampagne Vang 5. Vangen ze naast zwerfvuil ook vis?

 
Je ziet het aanstaande zondag 23 mei om 09:30 uur op RTL 7.

 

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Share this post