Team Limburg 1 wint TopTeamCompetitie Dobbervissen

Aan een goeddeels zonnig Lateraalkanaal in Limburg heeft Team Limburg 1 afgelopen weekend de TopTeamCompetitie Dobbervissen 2021 gewonnen. Na de laatste twee wedstrijden van de zes in totaal kwamen de zuiderlingen uit op een totaal gewicht aan vis van 243675 gram en 135.5 punten, waarmee ze nummer twee Maver Zammataro op 5.5 punten afstand hielden.

Met slechts 10 graden Celsius op de thermometer begon de één na laatste wedstrijd van de TTC Dobbervissen op zaterdag fris, maar later op de ochtend kwam de zon erbij en klom het kwik omhoog. Zoals altijd aan het Lateraalkanaal trok de stroming flink aan bij het passeren van grote scheepvaart, waarmee het vissen met stevige dobbers geen overbodige luxe was. Veel teams begonnen met het vangen van grondels – een soort waarmee inmiddels al vaker wedstrijden zijn beslist – om grofweg halverwege de wedstrijd over te schakelen op baars, bliek en brasem.

 

Voorsprong consolideren

Team Limburg 1 ging met een voorsprong van negen punten het weekend in en koos daarom voor een consoliderende visserij, zo schetst teamcaptain Ron Steijvers de aanpak van zijn team daags na het weekend. “We hadden voor dit weekend nog zo’n drie á vier keer getraind en namen bewust geen risico’s met het gokken op bonusvissen zoals brasem. Met een derde of vierde plek in een vak waren we ook tevreden. Deze strategie pakte goed uit omdat de concurrentie niet overal even succesvol was op verwachte soorten zoals baars. Normaal gesproken is die ruim vertegenwoordigd aan het Lateraalkanaal, maar op zaterdag bleken ze moeilijk te vangen.” Met een dagtotaal van 222460 gram en nét geen honderd punten pakte Team Limburg 1 de eerste plek.

Nét genoeg

De zesde en laatste wedstrijddag een fantastisch qua weer, maar de visserij viel over de hele breedte tegen. Grondels bleken bijna helemaal niet meer te vangen en daarmee kwam alles aan op bliek en brasem. “Eigenlijk hadden wij deze dag de plank finaal misgeslagen met onze tactiek, maar gelukkig konden we leunen op de voorsprong die we hadden opgebouwd”, geeft Steijvers toe. “Van de 29 punten voorsprong die aan het begin van de dag nog hadden, bleven er uiteindelijk nog geen zes over – nét genoeg dus voor het kampioenschap. We hebben op zondag dan ook wel even gezweet tijdens het binnenkomen van de uitslagen.”

Geweldige teamspirit

Een extra drijfveer voor Team Limburg 1 was het gemis van sterkhouder Dieter Friederichs in het team, die niet kon meedoen vanwege burn out-klachten. “Dat was een flinke dreun voor ons, samen met het teleurstellende nieuws dat het aanstaande WK in Servië voor ons niet doorgaat (omdat het land code oranje heeft, red.). Dat Dieter wel als supporter aanwezig kon zijn, was voor ons een extra motivatie om vol voor het kampioenschap te gaan – en met succes dus. De teamspirit was geweldig.”

Share this post