Team PENN Westkapelle 1 neemt de leiding bij PENN NTC Kustvissen

Afgelopen zaterdag is de tweede wedstrijd van de Penn Nationale Teamcompetitie Kustvissen gevist. De 133 deelnemers visten onder prachtige omstandigheden bij het strand van Groote Keeten. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft team PENN Westkapelle de leiding in het tussenklassement overgenomen van team Xseaben.

De verwachting was dat de vangst hoofdzakelijk uit bot zou bestaan en veel teams pasten daar hun strategie op af. “Onverwachts was de aanwezigheid van kleine steenbolk en wijting in sommige vakken”, zegt teamcaptain Marijn Gabrielse. 

Ondanks dat deze visjes maximaal tien centimeter lang waren loonde het de moeite om iets verfijnder te vissen en centimeters te maken. “Een kans die we als team hebben gegrepen en dat heeft in sommige vakken zeker het verschil gemaakt.” Vanaf het begin zaten de teamleden redelijk in de vis en gedurende de vier uur durende wedstrijd bouwden zij hun voorsprong uit.

 

Volgende afspraak

Zaterdag 23 september wordt de competitie vervolgd. “De voorbereiding voor deze wedstrijd staat nog in de kinderschoenen. Als de vakantie voorbij is gaan we weer vol aan de bak”, besluit Gabrielse. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het strand van Wijk aan Zee.

Top-3 daguitslag teams

1.PENN Westkapelle 1 – 37 punten;
2.Zeevisteam Engelhart Hengelsport – 48 punten;
3.Hengelsporthuis Jurgers – 52 punten.

Top-3 tussenstand teams

1.PENN Westkapelle – 5 punten;
2.Team Xseaben – 8 punten;
3.Team Hengelsport Westland – 9 punten.

De complete vak- en teamuitslagen vind je terug op de site van Sportvisserij Nederland.

Share this post