Team Roofmeister wint NK Streetfishing 2021

Team Roofmeister – bestaande uit het koppel Bart van de Walle en Johannes Elzinga – heeft afgelopen zaterdag de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Streetfishing in Utrecht gewonnen. In totaal hengelde Roofmeister 346 punten bij elkaar. Team Jordi Giovanni Rakiman & David van Maanen werd tweede met 322 punten. Team De Blankers (304 punten) eindigde als derde.

Alle 47 deelnemende teams (koppels van twee deelnemers) hebben vijf uur lang gevist langs het officiële parcours in de stad Utrecht en daarbij is door elk team vis gevangen. Tijdens het NK – dat plaatsvond onder goede en droge weersomstandigheden – was de stand live te volgen via de website van Sportvisserij Nederland.

In totaal werden er gedurende de wedstrijd 267 vissen gevangen: 157 baarzen, 58 snoeken, 31 snoekbaarzen en 21 overige vissoorten. De totale lengte van de gevangen vissen in centimeters vormde daarbij het aantal punten.

Justin Gottmers van team De knollen ving de grootste vis: een snoek van 1,08 meter. Alle tijdens de door Sportvisserij Nederland georganiseerde wedstrijd gevangen vissen, zijn op verantwoorde wijze onthaakt, gemeten, op de foto gezet en daarna weer ongeschonden teruggezet.

 
Klik hier voor de volledige uitslag van het NK Streetfishing editie 2021.

Goede voorbereiding

Bart van de Walle van team Roofmeister over de overwinning: “Vooraf hebben wij als koppel een hele route uitgestippeld met de in onze ogen meest interessante stekken en de vissoorten die we daar verwachtten. Daar pasten we ook onze techniek en materialen op aan. Ik denk zelfs dat er in de voorbereiding uiteindelijk meer werk zat dan in het vissen tijdens het NK zelf. Op één stek na hebben we overal vis gevangen.” Als team hebben Bart van de Walle en Johannes Elzinga nu aardig wat wedstrijden achter elkaar gewonnen. Bart hierover: “Daarom durf ik wel voorzichtig uit te spreken dat de factor geluk bij onze overwinning geen grote rol heeft gespeeld. Er komt echt meer kijken bij het vissen van zo’n streetfishing wedstrijd.”

Doorzettingsvermogen

Bart’s mede-teamlid Johannes Elzinga voegt daaraan toe dat hij en Bart zich als team proberen te onderscheiden met hun doorzettingsvermogen plus een gedegen voorbereiding. Johannes: “We proberen de beschikbare vistijd tijdens wedstrijden zo maximaal mogelijk te benutten en vissen ook echt tot de laatste seconde door. Een van onze sterkte punten is de specifieke aanpak per stek. We doen veel voorwerk en weten daardoor meestal al redelijk wat we ter plekke kunnen verwachten.”

Het winnende team Roofmeister mag zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen Streetfishing noemen en haar titel verdedigen bij de volgende editie van het NK Streetfishing. 

Enthousiaste reacties

Het NK Streetfishing kon rekenen op veel enthousiasme onder de 94 deelnemers en ook vanuit het ‘publiek’ klonken louter positieve geluiden. Daarmee kijkt organisator Sportvisserij Nederland – die dit evenement organiseerde in samenwerking met de aangesloten hengelsportfederaties en de Vereniging Nederlandse Roofvissers (de VNR, voorheen bekend als de SNB) – terug op een zeer geslaagde tweede editie van dit NK.

Selectie voor WK Streetfishing 

Op basis van de eerder geviste selectiewedstrijden in de regio’s en de uitslag van het NK Streetfishing wordt de selectie bepaald van Team Holland bij de eerste editie van het WK Streetfishing dat op 20 en 21 november plaatsvindt in Utrecht.

Blijf altijd volledig op de hoogte van al het nationale en internationale wedstrijdnieuws, uitslagen en andere relevante informatie via de Facebookpagina Wedstrijdvissennl.

Grootste vangst

Share this post