Team Tinca Tinca wint Top Teamcompetitie Dobbervissen

Team Tinca Tinca heeft afgelopen weekend aan het Lateraalkanaal in Limburg overtuigend de Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022 gewonnen. Na de laatste twee wedstrijden – uit een serie van 6 – viste het team maar liefst 179.460 gram bij elkaar wat goed was voor 128.5 punten. Daarmee hielden ze nummer twee Maver Zammataro op een forse afstand van 24,5 punten. Individueel won Ramon Ansing uit team Tinca Tinca de competitie met 10 punten en 49.355 gram.

De een-na-laatste wedstrijd van de TTC Dobbervissen begon op zaterdag met motregen, maar gelukkig klaarde het al snel op en verliep de rest van het weekend zonnig. Het was prima visweer en met grote regelmaat passeerden er schepen. Dit zorgde voor reuring in het water, wat de vangsten ten goede kwam.
Dicht onder de kant beten de grondels goed en de teams moesten constant kiezen of ze voor de aantallen gingen door dichtbij op grondels te vissen of toch de gok durfden te wagen om zich op 13 meter uit de kant op de zwaardere brasems te richten. Het was daarmee een tactisch spel waarbij de vissers elkaar nauwgezet in de gaten hielden.

Voorsprong vergroten

Team Tinca Tinca stond na vier wedstrijden aan kop met een voorsprong van 11 punten op de nummer 2. Teamcaptain Ramon Pasmans spoorde zijn teamleden afgelopen zaterdag aan om deze voorsprong verder uit te breiden. “We hadden punten nodig dus konden we niet enkel op grondel gokken en moesten we dus ook op brasem vissen. Als je die niet vangt dan loop je al snel achter op de rest. Dit was een risico, maar het pakte voor ons goed uit.”

Na zaterdag was de voorsprong groot genoeg om zondag stabiel te kunnen vissen zonder grote risico’s te hoeven nemen.


Team Tinca Tinca: v.l.n.r. Anja Groot, Sjors Milder, Stefan Hooyman, Ramon Pasmans en Ramon Ansing. Niet in beeld: Noel Gulpen, Dennis Secula, Gerrit Ansing

 

Consolideren

Zondag stond in het teken van de voorsprong behouden. “Dus niet meteen ver gaan vissen en op brasem gokken”, aldus Ramon Pasmans. “We begonnen allemaal dichtbij op de grondels en hielden goed in de gaten wat de andere vissers in het vak deden. Vingen die wel brasem dan moesten we ook ver gaan vissen om niet achter te raken.”

De teamleden hadden zondag als doel geen uitschieters naar beneden te krijgen. Dit slaagde goed met een tweede plaats met 19,5 punten en 22.570 gram.

Mede door deze goede dag won team Tinca Tinca de competitie en scoorde een totaal van 128.5 punten en 179.460 gram. Team Maver Zammataro werd tweede met 153 punten en 151.770 gram. Op de derde plaats eindigde team Limburg 1 met 157 punten en 155.245 gram. Team Tinca Tinca mag als beloning voor de winst volgend jaar deelnemen aan het WK Dobber Clubs in Polen.

Individueel

Individueel werd Ramon Ansing met 10 punten en 49.355 gram eerste. Ramon Pasmans, afkomstig uit het zelfde team als de nummer een, werd tweede met 12 punten en 31.020 gram. Jurgen Spierings uit het team Af en toe een bliekske werd derde met 14 punten en 38.880 gram. “Omdat dit een teamwedstrijd is, vis je als team en als je de juiste vistechniek toepast is de kans groot dat de teamleden individueel ook hoog eindigen,” aldus Ramon Pasmans.

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de zesde Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022 plus de einduitslag teams en individueel.

Share this post