Team Westland wint 4e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021

Aan het Noordzeestrand tussen Westkapelle en Domburg heeft Team Westland afgelopen zaterdag de vierde Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021 gewonnen. Met nog één wedstrijddag voor de boeg staan zij nu tweede in het algemeen klassement en gaat HSV de Zeebaars korps 1 aan kop.

Vanwege de voorspelde wind met bijkomende golven ter hoogte van Domburg had organisator Sportvisserij Nederland besloten om het parcours te verplaatsen naar het strand tussen Westland en Kapelle. Hier bleken de omstandigheden inderdaad beter, al begon de wedstrijd erg mistig. Na een paar uur trok de wind aan en viel er lichte regen.

Optelsom

“De eerste twee uur konden we nog goed in het diepe water vissen, maar in de laatste twee uur kwam het getij snel op”, blikt coach Kees Westdorp van Team Westland terug op de wedstrijd van zaterdag. “Met vijf goede werpers in ons team konden wij toch flinke afstanden blijven halen en zodoende tot het eind een visje blijven vangen. Door het vissen met zogenaamde ‘lifters’ (bedoeld om het werpgewicht bij het binnendraaien los van de bodem te krijgen) zaten we bovendien relatief weinig vast. Natuurlijk moet je ook een goed plekje loten, daarmee hebben we mazzel gehad. Daarbij vissen wij al dertig jaar aan het strand tussen Westkapelle en Zoutelande. De overwinning van zaterdag kwam dus door een optelsom van zaken.”

 

Geluk grote factor

Met nog één wedstrijddag te gaan, staat Team Westland tweede in het algemeen klassement – drie punten achter koploper HSV de Zeebaars korps 1. Westdorp durft nog niets te zeggen over de kansen van zijn team op de eindoverwinning. “Geluk is een te grote factor en het is nog vroeg in de week. We moeten dus nog zien hoe het weer zich ontwikkelt en waar we aanstaande zaterdag komen te vissen. De wedstrijd staat gepland aan het strand tussen Westkapelle en Domburg. Daar gaan we deze week dus sowieso een dag trainen.”

Volledige uitslag

Bekijk hier de volledige uitslagen van de 4e NTC Kustvissen 2021, inclusief de tussenstand in het algemeen klassement.

Share this post