Terugkijken: Fikse forellen op de vlieg in VIS TV XL (video)

Liefhebbers van VIS TV XL konden zondag weer échte specialisten aan het werk zien in aflevering twee van VIS TV XL. Daniël viste met wereldkampioen Luciën de Rade met de matchhengel op brasem en Marco ging met vliegvisspecialist Jan Kamman achter grote forellen aan – mét succes.

Ook het thema vismigratie kreeg aandacht. Bard Borger bracht een bezoek aan project ‘Swimway Vecht’ vlakbij Dalfsen, waar windes zenders krijgen ingebracht om ze tijdens hun trek door de Overijsselse Vecht te kunnen volgen. Lokale sportvissers dragen een flinke steen aan het onderzoek bij. Aan het strand van de Zeeuwse Vrouwenpolder viste Thom Beentjes samen met Marco Oreel licht en actief met de feederhengel. Check hieronder alvast de promo! De volledige uitzending is ook terug te kijken op Vistv.nl.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Wereldkampioen Luciën de Rade vist met Daniël op brasem.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Share this post