Terugkijken: VIS TV XL en De Visvrouwen afl. 3 (video)

Heb jij de afgelopen weken uitzendingen van VIS TV XL of De Visvrouwen gemist? Aankomend weekend kun je van beide programma’s aflevering 3 terugkijken.

Roofvis, witvis, boot- én kantvissen komen voorbij in de derde aflevering van VIS TV XL. Marco Kraal gaat met de boot het Haringvliet op in gezelschap van roofvisexpert en bioloog Hendry Vis, werkzaam bij VisAdvies. Vissend op grote baars, snoekbaars en snoek bespreken ze onder meer het Kierbesluit en de gevolgen daarvan voor de sportvisserij op het water.

Aan het Noordhollandsch Kanaal vissen Daniël Weijers met Sjors Milder met de klassieke vaste stok op brasem. Thom Beentjes struint met Arthur Langstraat de grachten van Amsterdam en Haarlem af in een poging om met kunstaas roofvis te verleiden. Jan Willem Wijers bezoekt twee ‘visparels’. Eerst vist hij met karperspecialist Harald Bremmer in het Drentse Tynaarlo met de steeds populairdere method feeder, om vervolgens in Vorden met Frank Bosman van Hengelsport Federatie Midden Nederland op pad te gaan. Het duo vist met de vaste stok in een vijver die speciaal is ingericht voor de jeugd. Kijken dus: aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Back to basic in De Visvrouwen

In deel drie van De Visvrouwen gaan Paula en Nathalie na hun overnachting in een tipitent per huifkar op weg naar de eerste stek, waar ze met een roeiboot het water opgaan om werpend te vissen. In de middag keren de dames terug naar de kant voor een lesje houthakken van een vrouwelijke boswachter, die het tweetal ook helpt bij het maken van vuur. ’s Avonds maakt Paula in een grote pan met hulp van Nathalie haar beroemde uiensoep . Daarna hervatten de dames het vissen, waarbij Nathalie vanaf een vlonder een fraai getekende baars vangt. De visdag komt ten einde met de voeten in het water en een drankje bij de hand. De herhaling van deze aflevering is aanstaande zaterdag om 17:00 uur op RTL 4.

Check hieronder alvast de promo:

Share this post