Topsportgala 2021!

Afgelopen zaterdag vond het Topsportgala plaats via een livestream op het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland. Tijdens het Topsportgala werden alle winnaars uit de diverse disciplines van het afgelopen wedstrijdjaar gehuldigd. Ook kon worden gestemd op Talent, Sportman en Sportvrouw van het jaar 2021.

Waar het evenement in 2020 helemaal niet doorging, kon het Topsportgala door de corona-omstandigheden ook dit jaar weer niet plaatsvinden bij het NOC*NSF op Sportcentrum Papendal. Sportvisserij Nederland heeft daarom gekozen het evenement te livestreamen via YouTube.

Onder leiding van presentator Sjoerd van Ramshorst (bekend van Studio Sport) kon een klein groepje wedstrijdvissers live in de uitzending worden gehuldigd. Met andere winnaars werden filmpjes opgenomen en werden er live Zoom-verbindingen gelegd. Sportvisserij Nederland kijkt terug op een zeer geslaagd Topsportgala met ongeveer 2500 kijkers.

De winnaars

Tot Talent van het jaar 2021 werd gekozen: Keano Jansen. Pakte gakte goud op Nederlands Kampioen U15 en is ook Open Nationaal Kampioen U15.

Sportman van het jaar 2021: Arnout van der Stadt. Hij werd Nederlands Kampioen Feeder individueel en werd ook eerste op het NK in teamverband. Hij viste zes keer een 1 in de Evezet Top Teamcompetitie Feeder.

Tot Sportvrouw van het jaar 2021 werd gekozen Fabiënne ter Horst. Zij maakte haar debuut in het WK damesteam zoetwatervissen. Ook won zij het Open Nationaal Kampioen Zoet voor Dames.

Ron Gatowinas kreeg de zilveren speld van zijn vrouw opgespeld en was vrijwilliger van het jaar. Hij is 9 jaar commissaris wedstrijden Zout geweest van Sportvisserij Nederland

Bondscoach Stefan Verhoeven behaalde vorig jaar zijn TC4-diploma (Trainer/Coach 4) bij de NOC*NSF en is hiermee de eerste bondscoach ooit binnen de sportvisserij, hij is de hoogst opgeleide Nederlandse vissport coach. Zijn diploma werd tijdens het Topsportgala overhandigd.

Tenslotte konden kijkers hun leukste visfoto insturen met de hashtag #sportvisgala. De winnaar van de fotowedstrijd is geworden Berry Donselaar. Hij stuurde een foto in van zoon Kenji die zijn eerste jaar wedstrijdvissen achter de rug heeft.

Sportvisserij Nederland feliciteert nogmaals alle kampioenen met de fantastische resultaten en ziet uit naar het volgende Topsportgala op een mooie locatie met alle sporters bij elkaar.

Share this post