TTC Dobber: HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca pakt de leiding

Afgelopen zaterdag en zondag vond aan het Musselkanaal bij Stadskanaal wedstrijden 1 en 2 van de Top TeamCompetitie Dobbervissen 2023 plaats. HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca gaat aan de leiding in de tussenstand. Met nog vier wedstrijddagen voor de boeg is de competitie nog allesbehalve beslist.

Als een van de weinige teams zette HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca volop in op onder andere de matchhengel. “Een risicovolle tactiek, die uiteindelijk goed heeft uitgepakt”, legt teamcaptain Ramon Pasmans uit over het onderscheidende aspect ten opzichte van andere teams. Over twee visdagen en in totaal tien vakuitslagen werden maar liefst vier met de matchhengel gewonnen.

Gokken op grote vis

Voor het eerst streek de TTC neer op het Musselkanaal. Het was de vraag hoe de vangsten zouden zijn met 70 deelnemers over twee dagen vissen. Door middel van trainingen en wedstrijden voorafgaand aan dit TTC weekend hadden Pasmans en zijn teamgenoten geconcludeerd dat de vangstgewichten niet groot zouden zijn en je met een of enkele grote vissen een goede uitslag zou neerzetten. “Zowel op 13 meter met de vaste hengel als op tussen de 28-30 meter met de matchhengel kozen we voor een visserij op grote vis. Dat hield ook in: regelmatig aas voeren en ook grover aas, zoals wormen.”

Beter alternatief

Met name in vak A, B en C was deze grote-vissen aanpak lonend. Pasmans concludeerde achteraf dat in vak D en E – waar hij zelf zat – een visserij op kleine vis met de vaste hengel, op afstanden van tussen de drie en negen meter, een beter alternatief geweest zou zijn. “Na twee wedstrijden heb ik al meer punten verzameld dan vorig jaar bij elkaar – individueel zijn mijn kansen voorbij. Dat geldt echter niet voor teammaten Stefan Hooyman en Ramon Ansing, die respectievelijk op plek twee en één van het individuele tussenstand staan.”

Top-3 teams
1.HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca, 40 punten;
2.Af en toe een bliekske, 52 punten;
3.Maver Zammataro, 55.5 punten.

Top-3 individueel
1.Ramon Ansing, 2 punten, HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca;
2.Stefan Hooyman, 4 punten, HSV de Karper Voerendaal – Tinca Tinca;
3.Theo Pullen, 4 punten, Af en toe een bliekske.

Snel op de hoogte

De Top Teamcompetitie Dobbervissen gaat verder op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni aan de oevers van het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg. Wil je snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Klik hier voor de volledige uitslagen van wedstrijddag 1, de uitslagen van de tweede wedstrijddag en de tussenstanden zijn hier te bekijken.

Share this post