Turbo Team wint Evezet TopTeamCompetitie Dames + U20

Aan een fris maar zonnig Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Ilpendam heeft Turbo Team afgelopen weekend de Evezet TopTeam Competitie Dames + U20 2021 gewonnen. Teamlid Anja Groot bleek met slechts drie punten individueel de sterkste van het 70-koppige deelnemersveld.

Net als tijdens het eerste wedstrijdweekend aan het Prinses Margrietkanaal (begin juli) hadden de vijftien teams dit weekend weinig over de omstandigheden te klagen: na een frisse start op de eerste wedstrijddag kwam de zon overtuigend door en steeg de temperatuur tot aangename waarden. De tweede dag begon mistig maar werd uiteindelijk heerlijk met veel zon.

Steeds dichter op elkaar

Individueel kampioen Anja Groot – die dit jaar voor het eerst alle vier de wedstrijden won – kijkt daags na het weekend terug op een spannende eindstrijd. “Meerdere teams hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, waardoor het tegenwoordig in de top dicht op elkaar zit. Een positieve ontwikkeling wat mij betreft, want hierdoor stuwen we elkaar naar een hoog niveau en draagt echt élk visje bij aan de teamprestatie. Ook dit weekend werd het ons op het laatst nog heet onder de voeten.”

 

Wanda de Schouwer van team Free Angels in de weer met een fraaie ‘platte’. 

Afwisselen en zoeken

Over het hele parcours gezien vond Anja de vangsten dit jaar tegenvallen in vergelijking met afgelopen jaren. “Op de beste plekken werd nog wel 13 á 14 kilo gevangen, maar op andere delen was het veel minder goed. Door het gekke weer van de laatste tijd lijkt het wel of de vis zich soms in andere waterlagen ophoudt, waardoor je vaak extra secuur en hoger in het water moet vissen. Veel afwisselen en zoeken was dan ook de sleutel tot succes.”

“Jeugd ontwikkelt zich sterk”

Anja – die met haar team ook in 2019 de Evezet TopTeamCompetitie Dames + U20 won – constateerde dit weekend opnieuw dat de vissende jeugd in Nederland zich sterk ontwikkelt. “Ik zie steeds vaker écht fanatieke kinderen aan het water die bovendien de broodnodige steun hebben van hun ouders. Want vergis je niet: zij rijden voor dit soort wedstrijden stad en land af. Er komen echt goede vissers aan en dat is mooi, want de jeugd heeft de toekomst.”

Morris Laan van team Sportvisserij Midwest Nederland in opperste concentratie.

Aangenaam verrast

De slechts achttienjarige Teun Janssen van het Evezet Juniorenteam – dat uiteindelijk derde werd – verraste zichzelf door op de zondag individueel te winnen, waarmee hij in het eindklassement individueel negende werd. “Ik ben al vaker eerste en tweede geworden, maar dit was een extra opsteker na mijn tegenvallende vangsten op zaterdag. De loting speelde daarbij een flinke rol, want in het A-vak – waar ik zaterdag zat – werd in het algemeen minder vis gevangen. Op zondag lootte ik een plek in het visrijkere vak C. Met mijn 13.430 kilo ving ik die dag zo’n beetje het dubbele van de nummer twee.”

Twee gezichten

Met zijn team kijkt Teun terug op een wedstrijd met twee gezichten. “Na onze tegenvallende vangsten op zaterdag besloten we het roer om te gooien met een andere tactiek: we voerden in het begin hetzelfde maar brachten ons aas tijdens de wedstrijd veel efficiënter. Uiteindelijk pakte dit goed uit en beloonden we onszelf met de derde plek. Iedereen in ons team – ook de coaches – heeft keihard gewerkt voor dit resultaat en dat stemt trots.”

Volledige uitslagen

Klik hier voor de tussenuitslagen (individueel en teams) na de vierde wedstrijd én de einduitslag van de Evezet TTC Dobbervissen Dames en U20.

Share this post